lauantai 11. elokuuta 2012

Suklaa-pähkinäkeksit


Suklaa ja pähkinät yhdistettynä antavat näille pikkuleiville erinomaisen maun. Pähkinöiden määrä ohjeessa on noin määrä, sillä pakkausten koot vaihtelevat hieman merkistä riippuen - joka tapauksessa taikinaan voi laittaa molempia pähkinöitä sen pienen, alle 100 g painavan pussillisen, eikä määrää tarvitse alkaa punnitsemaan tai mittailemaan.

Suklaa-pähkinäkeksit(n.60kpl):
250 g voita/margariinia (huoneenlämpöistä)
1 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa (suurta)
1 tl suolaa
1 ½ tl ruokasoodaa
n. 80 g hasselpähkinärouhetta
n. 80 g pekaanipähkinärouhetta
300 g rouhittua suklaata (tummaa tai maito, oman maun mukaan)

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat molempien jälkeen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään suola, jauhot ja sooda. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin. Sekoita taikinan joukkoon lopuksi rouhitut pähkinät ja suklaa. Tee taikinasta käsin pieniä palloja pellille ja paina pallot sormilla hieman litteäksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mikä blogi! Kysymys: voiko jauhoina käyttää mantelijauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut mantelijauhoilla, joten en tiedä miten taikina käyttäytyy niillä tehtäessä. Periaatteessa kyllä pitäisi onnistua, mutta jauhomäärää saattaa joutua muuttamaan. Kannattaa kokeilla pienemmällä annoksella ensin.

      Poista
  2. Voisikohan osan sokerista, esimerkiksi hienon sokerin, korvata erytritolilla? Olen aika vähän sen kanssa leiponut, joten mietityttää että toimisiko tässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä osaa vastata, sillä en ole koskaan kokeillut erytritolia leivonnassa, joten ainesosa on minulle aivan vieras, enkä osaa yhtään arvioida miten sen käyttö vaikuttaisi näihin. Pahoittelen!

      Poista
  3. Kokelin tätä vanhaa reseptiä. Ikävä kyllä lopputulos on kuin ... gluteeniton pikkuleipä.
    Oikeasti hyviä gluteenittomia voi tehdä samoilla aineksilla tämän blogin reseptillä http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2013/03/maailman-parhaat-cookiet.html, kun korvaa jauhot muilla. Maidottomia niistä saa valisemalla maidottottoman margariinin ja suklaan. Lopputulos on ainakin minulla aina erilainen, mutta tykätty.
    Viimeksi käytin gluteenittomia jauhoja + mantelijauhoja + glut.kaurajauhoja kaikkia yhtä paljon, ja tulos oli hyvin cookie. En valitettavasti muista mitä jauhoseosta käytin silloin, kun poikani kommentoi että 'ihania, kuin ilmaa jossa on maku'. Skaala on siis laaja...
    Uunin lämpötila vaikuttaa myös rakenteeseen ja ulkonäköön yllättävän paljon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...