perjantai 10. elokuuta 2012

Kalkkunapiirakka


Vaihteeksi kalkkunapiirakka kinkkupiirakan sijasta. Tällä ohjeella piirakkaan tulee ohut pohja, mikäli tahdot ns. normaalipaksuisen pohjan, tee taikina 1,5 kertaisena.

Pohja:
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
vajaa ½ dl juustoraastetta

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi, vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Täyte:
150 g kalkkunaleikettä
½ dl hienonnettua persiljaa
1 pieni purjo
1 valkosipulinkynsi
2 dl juustoraastetta
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
½ tl mustapippuria
(½ tl suolaa)
tilkka öljyä

Leikkaa kalkkunaleike kuutioiksi. Halkaise purjo ja huuhdo se. Paloittele purjo ja freesaa palat paistinpannulla öljytilkassa. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti kulhossa ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää munaseokseen muut täytteen aineet ja mausta.
Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...