keskiviikko 8. elokuuta 2012

Jauhelihapasteijat

TAIKINA:
250g maitorahkaa
5,5dl Semperin hienoa jauhoseosta
250g voita/margariinia (pehmeää)
1 kananmuna
(perunajauhoa pöydälle leivontaan)

Nypi rasva ja jauhot, lisää kananmuna ja rahka. Vaivaa lopuksi hyvin. Koveta viileässä.

TÄYTE:
1dl puuroriisiä
200g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, valkopippuria

Keitä puuroriisi ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja lisää kypsän jauhelihan joukkoon kuutioitu sipuli ja anna sipulin kuullottua läpikuultavaksi. Sekoita riisi ja jauheliha, lisää mausteet.

VALMISTUS:
Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pyödällä, katso että taikinan alla on tarpeeksi jauhoa ennen kuin kaulitset. Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä joko muotilla tai vaikka jälkiruokakulhon avulla pyöreitä levyjä. Laita täyte taikinalevylle ja painele reuna hyvin kiinni. Voitele täytetyt pasteijat kananmunalla ennen paistoa. Paisto 225 asteessa noin 15min (tai kunnes pinta sopivan ruskea).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...