perjantai 10. elokuuta 2012

Kääretorttu pelkistä perunajauhoista


Tässä taas yksi todella perusohje, johon ei erikseen tarvitse hankkia gluteenitonta jauhoa. Täytteeksi tein diplomaattikreemiä (puolet kermaa vatkattuna ja puolet vaniljakreemiä jauheesta valmistettuna) ja lisäksi laitoin itsetehtyä kuningatarhilloa. Ohje on sopiva pienelle uunipellille (n. 35cm*40cm), mikäli peltisi on suurempi tee alla oleva ohje 1,5 tai 2 kertaisena.

Ohje:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja esim. pyyhkeen tai leivinpaperin päälle, irroita pohjassa kiinni oleva leivinpaperi ja anna jäähtyä peitettynä. Levitä haluamasi täyte jäähtyneelle pohjalle ja kierrä rullalle. Mikäli käytät täytteenä pelkkää hilloa, voit täyttää pohjan vielä lämpimänä ja antaa jäähtyä rullalla.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...