perjantai 10. elokuuta 2012

Amerikkalaiset suklaamuffinssit


Kerrankin tuli oikein muhkeita muffinsseja :) Ohjeen näihin olen napannut netistä, sama ohje näkyy löytyvän useilta sivuilta. Ohje toimi erinomaisesti myös gluteenittomana ja muffinssit olivat todella helppoja valmistaa, riitti kun sekoitti ainekset vaikkapa puuhaarukalla. Sen verran "huijasin" ulkonäön suhteen, että ripottelin suklaarouhetta muffinssien päälle ennen kuin laitoin uuniin, jotta sain tuohon pintaankin suklaamurut näkyviin.

Amerikkalaiset suklaamuffinssit (12kpl)
100 g pehmeää voita/margariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

47 kommenttia:

  1. Kiitos kovasti tästä ohjeesta ja muutenkin blogistasi. Nyt näkyy kuvatkin :)

    VastaaPoista
  2. Mukava huomata, että lukijat alkavat löytää tämän uudenkin osoitteen. Toivottavasti täällä puolella ei tule ongelmia kuvien kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Tein näitä äsken myyjäisiin, ja tuli kyllä ihanan muhkeita ja hyväntuoksusia! En uskaltanu ottaa yhtään mut taikinaa maistoin ja oli kyllä hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella tulee kyllä hyviä suklaamuffinsseja :)

      Poista
  4. äsken tli uunista. Tuoksu on mahtava, korvasin osan jauhoista kaurahiutaleilla kun jauhot loppuivat kesken..

    VastaaPoista
  5. päästiin maistamaan. On muuten sellainen herkku että nirso gluteenittomalla ja laktoosittomalla ruokavaliolla oleva poikani rakastui näihin. Täysi kymppi tästä ohjeesta, en edes huomannu itsekkään gluteenittomaksi.. Voisi ensikerralla kokeilla vielä lisätä jotain hedelmää tai marjaa joukkoon. Kiitokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että ovat maistuneet. Näissä leivinjauheella kohotettavissa ei eroa gluteenittoman ja tavallisen välillä huomaa kun vain jauhomäärä on oikea :)

      Poista
  6. Ainekset on ilmeisesti tarkoitus sekoittaa ihan käsipelillä, ilman sähkövatkainta? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei tarvitse vatkailla, käsipelissä sekoittaminen riittää.

      Poista
  7. Ai miten tuli ihania! Kiitos ohjeesta :) Lisäsin itse vielä suklaasydämen, pari palaa maitosuklaata keskelle.. Oli helppo ja mukava ohje!

    VastaaPoista
  8. Voi kiitos,kun olet laittanu tänne näin herkullisia reseptejä! Tietysti suklaan ystävänä kokeilen muffineita ensimmäiseksi! Mulla nää viljameiningit vasta noin kaksi viikkoa tiedossa,et nää olikin mun vaivojeni syy! Yksi kiitollinen lukijasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun opettelemaan gluteenitonta leivontaa sitten :) Gluteenittomuus ei ole edes hidaste leivonnalle.

      Poista
  9. Kiitos hirveasti tästä ohjesta!!!!!!!!! Niin monta kerta olen tehnyt aina onnistui....Tänään laitoin mini Pätkis (raastettu isolla)ja tuli niin hyviä että nami nami...:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pätkiksellä voisi itsekin kokeilla, pienen mintun vivahteen saisi :)

      Poista
  10. Metsästin tässä gluteenittomia suklaamuffinssi-ohjeita ja törmäsin sivulle! :) En käyttänyt itse leivonnassa tätä ohjetta, mutta sain siitä kuitenkin muutaman lisäniksin muffiniohjeeseeni. Itse en ole gluteeniton ja niinpä tämä on nyt ensimmäinen kerta kun gluteenittomia muffinsseja tein! Varsinkin koostumuksen kannalta ohjeestasi löytyi hyviä vinkkejä millä taikinasta sai vähän sitovamman! Kiitos! ^__^

    VastaaPoista
  11. Vihdoinkin löytyi hyvännäköinen muffissiohje! Aion varmasti kokeilla. Blogissa on hyvät ohjeet leipomiseen:) Itsekkin olen nyt gluteenittoman ruokavalion myötä innostunut gluttenittomasta leivonnasta, aipn varmasti kokeilla muitakin ohjeita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on tosi hyviä ja maistuneet ei-keliaakikoillekin tosi hyvin. Nuo suklaapalat pinnalla saa houkuttelevan näköisiksi :)

      Poista
  12. Parhaita tulee kun laittaa fazerin taloussuklaata, ja ei 100g vaan 200g. Suolan oon jättäny pois ja käyttäny voita margariinin sijasta. Siitä voista tulee sen verta suolaa, että turha sitä lisäillä. Toimii myös Sunnuntain gluteenittomalla jauho mixillä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerin taloussuklaassa on saattaa sisältää vehnää -merkintä, joten siksi en sitä suosittele (ei suositella keliaakikoille jatkuvaan käyttöön). Jokaiselle keliaakikolle varmin valinta on Pandan suklaat tai Brunbergin tumma, jossa pakkauksessakin mainitaan gluteeniton. Suklaatahan voi näissä käyttää niin reilusti kun tahtoo, ihan oman maun mukaan :) Suola vahvistaa näissä leivonnaisen makua, on totta, että sitä tulee voistakin, mutta monet ammattilaiset lisäävät tämän tyyppisiin leivonnaisiin suolaa, jolloin maut tulevat paremmin esiin. Sunnuntain jauhot toimivat myös varmasti, mutta ohjeessa suosittelen Semperiä, kun olen sillä näitä itse tehnyt ja silloin voin olla varma, että niille jauhoille tuo ainemäärä on oikea.

      Poista
  13. Aivan mahtava ohje, kiitos! Muokkasin ohjeen vielä kauramaidon ja maidottoman suklaan kanssa maidottomaksi ja hyvin onnistui. Päälle vielä soijakermavaahtokuorrutus, namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Tämä ohje kyllä toimii tosi hyvin gluteenittomana.

      Poista
  14. kuinka paljon sitä taikinaa pitää muffini vuokaan laittaa että tulevat noin ihanan kuohkeiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytän vuoat itse yleensä niin, että taikinan pinta jää noin ½ cm - vajaan sentin päähän vuoan reunasta. Noihin normaalikokoisiin muffinivuokiin kun jakaa tuon ohjeen mukaisen taikinamäärän tasan 12 vuokaan, niin tulee juuri sopivasti taikinaa tuollaisiin muhkeisiin muffinsseihin.

      Poista
  15. Nam nam, pitää ehdottomasti kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  16. Äidilläni todettiin pari viikkoa sitten keliakia ja tekemisen puutteessa (leipuri-kondiittori lomalla) kokeilla näitä, tuli todella hyvää! Sulatin n.175g tummasuklaan voiseoksen joukkoon. Erittäin hyvä ohje! Kiitos<3

    VastaaPoista
  17. Leivoin näitä muffineja miniversiona ja oikein hyviä tuli :) Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  18. Kiitos ohjeesta, tyttöni harjoittelee gluteenitonta leivontaa ja nyt aattoiltana haluaa näitä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Toivottavasti tuli hyviä muffinsseja.

      Poista
  19. Mahtavaa ! Upeita ja kuohkeita muffinsseja, gluteenittomina! Kiitos paljon reseptistä, on pistänyt makeannälän kuriin kunnon muffinssien maulla. Piristää meidänkin perheen päivää oikein kunnolla! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Aina mukava kuulla, että ohje on mieluinen.

      Poista
  20. Kiitos hyvästä ohjeesta, maistuivat myös tavallisille perheenjäsenille. Me gluteenittomat ihastuimme ihan kympillä näihin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Meilläkin nämä ovat yhden ei-keliaakikko sukulaisen suosikkeja, eli gluteenittomuus ei todellakaan tarkoita huonompaa makua.

      Poista
  21. Moikka!
    Onko sulla vinkkiä mitä jauhoja kannattaisi sotkea kun semperin jauhoseos ei käy koska sisältää perunaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla Schärin Mix Pâtisserie -jauhoseosta, mikäli sitä sattuu oman alueen kaupoista löytymään (k-ryhmän valikoimiin kuuluu) http://www.schaer.com/fi/gluteenittomia-tuotteita/jauhot/mix-patisserie-mix-c .
      Toinen vaihtoehto on tehdä seos esimerkiksi riisijauhosta, maissijauhosta ja tapioka- tai maissitärkkelyksestä. Lähtisin itse ehkä kokeilemaan 1/3 noita kaikkia, mutta lisäisin taikinaan hieman ksantaania.

      Poista
  22. Hei!
    Toivoisin nopeaa vastausta sillä kohta aloitan näiden muffinssien teon! :) Tarkoittaahan tuo kaakaojauhe tätä tummaa leivontakaakaojauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein leivontakaakaolla ja osui varmasti nappiin..! Maku oli ihanan suklainen ja pehmeä. Saanko lisätä reseptin blogiini?:)

      Poista
    2. Hei, Sori etten vastannut ajoissa, mutta näissä resepteissäni kaakaojauhe tarkoittaa aina tummaa leivontakaakaota. En käy päivittäin katsomassa kommentteja, joten siksi viivästyminen... Reseptin saa lisätä kunhan linkittää alkuperäisen ohjeen reseptin yhteyteen ja kertoo alkuperän :)

      Poista
  23. Taikina oli tosi hyvää ja ne mun muffinssit ois onnistunu mutku mä sitte otin 25min päästä pois ja oli ihan palanu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoajat vaihtelevat aina uunista riippuen, sillä uunien tehoissa on eroja vaikka ne säädettäisiinkin samaan paistolämpötilaan. Siitä syystä paistoajassa on tässäkin ohjeessa tuo liukuma ja uuniin kannattaa aina kurkata paiston aikana, sillä joskus esimerkiksi uudet uunit paistavat paljon tehokkaammin kuin vanhemmat.

      Poista
  24. Hei! Olen tehnyt näitä pari kertaa, gluteeniton ystäväni kehui kovasti! Olen tehnyt myös mansikkamuffinsseja jättämällä kaakaon ja suklaan pois ja lisäämällä pari desiä mansikkasurvosta ja hieman jauhoja. Kiitos paljon ohjeesta :-)

    VastaaPoista
  25. Mikähän mulla meni vikaan, kun yritin ohjeen mukaan tehdä, mutta taikina levisi vain pitkin pelliä? Ei tullut hienoja kuohkeita muffinsseja :(

    VastaaPoista
  26. Kiitos! Loistava ohje. Vähän tuunasin: vajaa puolet jauhoista blendattuja kaurahiutaleita, desi vähemmän sokeria ja kaakaona raakakaakaojauhe. Suola on kyllä ehdoton maun korostaja. Tämä ohje jää käyttöön.

    VastaaPoista
  27. Tosi hyvä tuoksu uunista kyllä tulee �� vaikea vaan arvioida aina milloin on valmista. Ainahan näitä ohjeita voi soveltaa vaikka millä. Marjoilla, hedelmillä. Ite koneella vetelin niin helppoa oli. Nyt avaamaan uuni -> ��

    VastaaPoista
  28. Aivan huippuja muffinsseja!! Tein täällä Turkissa näitä ja käytin toki eri jauhoja, mutta hyvin onnistui. Nyt pitäis testata onnistuisiko myös öljyllä, koska täällä ei ole laktoositonta voita. Kiitos ohjeesta!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...