torstai 9. elokuuta 2012

Luumukakku


Helppoa ja sopivan luumuisen makuista. Jogurttina kannattaa käyttää maustamatonta jogurttia, jos haluaa luumun maun kunnolla esiin. Kakku oli sopivan kosteaa ja rakenteeltaan hyvä, ei murustunut. 

Luumukakku:
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl luumumarmeladia
2 kananmunaa (suurta)
200 g sulaa voita/margariinia
Rasvaa + gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhotukseen

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon rasva, kananmunat sekä keskenään sekoitetut jogurtti ja luumumarmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi vaikkapa puuhaarukalla (ei tarvitse vatkata). Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun vuokaan (1,75-2 l), paista 175 asteessa noin  45 minuuttia - 1h, kokeile kypsyys tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...