keskiviikko 8. elokuuta 2012

Appelsiinikakku

Tämän resepti on alunperin Maku-reseptiarkistosta, jossa se  oli nimellä appelsiini-pähkinä kakku. Ohje oli alunperinkin gluteeniton. Pähkinät jätin kakusta pois, joten tästä tuli pelkkä appelsiinikakku. Kuorruteen alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta. Pinnalle ripottelin Wiener Nougat crushia. Ohjeessa kehoitettiin käyttämään 2 litran kakkuvuokaa, mutta ainakin itselläni kakku olisi mahtunut myös sellaiseen noin 1,75 l vetoiseen vuokaan. Hurjan hyvää kakkua jokatapauksessa Hymy

Ohje:
200 g voita/margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiini
(1 dl pähkinärouhetta)
Rasvaa ja gluteenitonta korppujauhoa vuoan jauhottamiseen

Puhdista appelsiini hyvin, raasta sen kuori (ei valkeaa osaa) ja purista siitä mehu (n. 1 dl). Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Siivilöi taikinaan jauhot ja leivinjauhe, lisää appelsiinin kuori (ja pähkinärouhe). Sekoita joukkoon viimeisenä appelsiinimehu. Rasvaa ja jauhota 2 litran kakkuvuoka, levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.

Kuorrute:
50 g tummaa suklaata
2½ rkl kermaa
pieni nokare voita/margariinia
2 mm appelsiiniaromia

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Kuumenna kerma joko kattilassa tai mikrossa lämpimäksi, mutta ei kuitenkaan kiehumispisteeseen. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon ja lisää seokseen myös rasvanokare ja appelsiiniaromi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ennen kuin levität sen kakun päälle. Tämä kuorrutemäärä riittää yhden appelsiinikakun koristeluun (kts. kuva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...