torstai 9. elokuuta 2012

Piparipullat


Näitä varten tein 3 desin pullataikinan (ohje alla) ja ½ piparitaikinasta, jonka ohje löytyy täältä: Gluteenittomat piparkakut
Pullataikina kaulitaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Piparitaikina kaulitaan samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nostetaan varovasti pullataikinalevyn päälle niin, että se peittää pullataikinan (leipojasta katsottuna ulompaan reunaan saa jäädä 2 sentin kaistale ilman piparitaikinaa, jotta taikinarulla saadaan tiiviiksi eivätkä pullakierteet avaudu uunissa). Taikina pyöritetään tiiviiksi rullaksi, ulompaa reunaa (jossa ei siis ole piparitaikinaa) voi kostuttaa hieman vedellä, jotta rullan reuna tarttuu kunnolla kiinni.Taikinarulla leikataan pulliksi ja pullia kohotetaan n. puoli tuntia jonka jälkeen niitä paistetaan 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa tai vettä
½ pala hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1  kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g voita/margariinia (pehmeää)

Lämmitä neste hieman kättä lämpimämmäksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota hetken aikaa. Lisää tämän jälkeen taikinaan sokeri, suola, kaardemumma ja kananmuna koko ajan lastalla/lusikalla sekoittaen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja niiden mukana ksantaani. Sekoita taikinaan lopuksi käsin vaivaten pehmyt rasva ja loput jauhoista. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti pullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...