lauantai 11. elokuuta 2012

Peltileipä


Jos tahtoo päästä mahdollisimman vähällä taikinan käsittelyllä, kannattaa tehdä peltileipää. Riittää kun taikinan taputtelee jauhojen avulla pellin levyiseksi. Alla oleva ohje on sopiva pienen uunin pellille (n. 50cm leveä uuni).

Ohje:
5 dl lämmintä vettä
1 pala hiivaa
1½ tl psylliumia
1½ tl suolaa
2 dl Schärin Mix B:tä
1 dl Jytte tummaa
½ dl ruokaöljyä
(leivän pinnalle siemeniä yms.)

Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon psyllium ja suola. Anna psylliumin turvota hetken aikaa ja lisää sen jälkeen jauhot pienissä erissä koko ajan huolella vaivaten. Lisää öljy joukkoon viimeisenä. Parhaan lopputuloksen saa kun vaivaa taikinan yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kun kaikki aineet on lisätty, vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin ajan. Levitä taikina leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille jauhoja apuna käyttäen ja jaa leipä taikinapyörän avulla n. 16 samankokoiseen osaan. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Mikäli haluat lisätä leivän pinnalle siemeniä tai rouheita, kostuta kohonneen leivän pinta pullasudilla ja ripottele siemenet leivän päälle. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes leipä on saanut kauniin värin. Leikkaa kypsä leipä taikinapyörällä tehtyjen viiltojen mukaan neliöiksi.
EDIT: Tuota Schärin mix B jauhoseosta ei enää saa kaupoista, mutta sen voi korvata vaikkapa Schärin Brot mix dunkel -jauhoseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...