perjantai 17. elokuuta 2012

Mix Well -jauhoja


Postissa odotti tänään mukava paketti, kun testattavaksi saamani Mix well -merkkiset jauhot saapuivat perille. Kuvassa vasemman puoleinen jauho on täysjyväleipämix ja oikeanpuoleinen vaaleaa gluteenitonta perusjauhoa. Molemmat pussit ovat kilon painoisia ja kumpikin jauhoseos sisältää vehnätärkkelystä. Mix welll -jauhoseokset ovat vasta tuleet myyntiin Suomessa ja niitä voi tilata tältä nettisivulta: http://www.ruoka-allergia.com/ . 

Aiemmin olen kyseisestä tuotesarjasta kokeillut muffinssijauhoa. Kirjoittelen näistä jauhoista lisää kunhan olen kokeillut niitä. Tuoteperheeseen kuuluu myös muita jauhoja, lisätietoja valmistajan nettisivuilla.

2 kommenttia:

  1. Itsekin jonkin verran gluteenitonta leivoskelen, kun sukulaisissa keliaakikoita on. Mitä mieltä olet, onko jauhoissa eroja? Itse oon käyttänyt suurelta osin Sunnuntain jauhoja, sekä tummia että vaaleita eri juttuihin. Nyt mietin, että tuleeko esim. Semperin ja Sunnuntain jauhoilla erilaisia piirakoita / muffinsseja / kakkuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen käyttänyt pääasiassa Semperin jauhoja ja kyllä, jauhoissa on eroja, sillä eri jauhojen koostumukset ovat aivan erilaiset. Sunnuntain jauhot ovat esimerkiksi pääasiassa vehnätärkkelystä, kun taas Semperin jauhot ovat sekoitusta perunasta, maissista ja riisistä (Semperillä myös yksi vehnätärkkelysjauho). Makuasia mistä itse kukin tykkää ja yleensä neuvonkin alkuun uusia keliaakikoita kokeilemaan erilaisia jauhoja, jotta löytää ne omat suosikkinsa. Erot huomaa ehkä parhaiten leivonnaisten rakenteessa, ei niinkään maussa (esimerkiksi muffinssithan maustetaan yleensä jollakin).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...