perjantai 10. elokuuta 2012

Gluteenittomat tippaleivät


Siinä olisi sitten elämäni ensimmäiset tippaleivät, mitä olen tehnyt saatikka maistanut! Ennen keliakiaa ei tullut tippaleipiä syötyä ja keliakian toteamisen jälkeen ei sitten gluteenittomia tippaleipiä ollutkaan tarjolla, eikä itse ole tullut tehtyä ennen kuin nyt. En siis tiedä, maistuvatko ollenkaan samalle kuin tavalliset tippaleivät, mutta olivat kuitenkin sen verran hyviä, että näitä voisi tehdä ensi vapuksikin.
Rakenne ei ole aivan täydellinen, mitä paksumpia tippiksistä yritti tehdä, sitä herkemmin rakenteesta tuli "yhtenäinen" eikä pitsimäinen. Paistamisessa käytin apuna säilyketölkkiä, josta irrotin pohjan ja taikinaa annostelin sulan suklaan annosteluun tarkoitetulla pullolla.

Ohje (n. 10kpl):
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunamehua
Paistamiseen öljyä tai munkinpaistorasvaa

Vatkaa munat ja sokeri, lisää joukkoon suola, maito ja jauhot. Sekoita ja lisää viimeisenä sitruunamehu. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun kuumennat paistorasvan. Testaa paistorasvan kuumuus tiputtamalla sinne pieni nokare taikinaa. Jos taikina nousee heti pintaan ja alkaa kiehua, on rasva tarpeeksi kuumaa. Onnistuneen näköisen tippaleivän aikaansaamiseksi rasvan pitää olla tarpeeksi kuumaa. Laita säilyketölkkirengas öljyyn ja pursota taikinaa renkaan sisään ristiin rastiin. Nosta rengas pois ja anna tippaleivän paistua hetki ja käännä tippaleipä tämän jälkeen. Kun tippaleipä on molemmilta puolilta kauniin ruskea, nosta se pois rasvasta ja paista seuraava samalla tavalla. Jäähdytä valmiit tippaleivät ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...