lauantai 25. elokuuta 2012

Sämpylät Mix Well -jauhosta


Testasin Mix Well -tuotesarjan Täysjyväleipämixiä tekemällä siitä sämpylöitä. Jauho sisältää paljon siemeniä ja sämpylöistä tulikin siksi rakenteeltaan melko tiiviitä, mutta maku oli erinomainen. Ensi kerralla voisi kokeilla laittaa joukkoon jotain "perusjauhoa", jolloin sämpylöissä olevien siementen määrä vähenisi ja rakenteesta voisi tulla kuohkeampi. Jauhopussin takana on ohje myös vuokaleivälle, mutta ohjeen mukaan tehty vuokaleipä olisi vienyt sen verran pidemmän ajan, että päädyin nyt ensimmäisellä testauskerralla tekemään nopeampia sämpylöitä. Ainakin näin ensikokeilun pohjalta voisi todeta, että hyvän oloisia jauhoja, pelkästään tätä jauhoa käyttämällä tuli oikeasti hyvänmakuista leipää.

Ohje:

2½ dl lämmintä vettä
12,5 g hiivaa
1½ tl psylliumia
½ tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
5 dl Mix Well Fullkorns bröd -jauhoseosta

Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon psyllium. Anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan ja sekoita joukkoon suoka ja ruokaöljy. Lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen ja vaivaa taikinaa vielä yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Taikinasta tulee löysähköä. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperoidulle pellille ja muotoile taikinanokareet sämpylöiksi joko kostutetuin käsin tai jauhoa apuna käyttäen. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...