perjantai 10. elokuuta 2012

Tiikerikakku


Uuden kakkuvuoan testausta. Oli kyllä nappihankinta tämä vuoka, kakuista tulee juuri sopivan kokoisia ja vuokakin on luultavasti todella pitkäikäinen kun on alumiininen. Lahden Kärkkäiseltä löysin tämän aarteen, eikä hinta todellakaan huimannut, 1,7 litran vuoka maksoi 8,50€. Pitkään olen alumiinista simppeliä rengasvuokaa etsinyt ja kaikki aiemmat mitä olen sattunut löytämään ovat olleet todella kalliita. Alla oleva ohje on juuri sopiva 1,7 litran vetoiselle vuoalle.

Gluteeniton tiikerikakku:
250g voita/margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl appelsiinimehua
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kermaa
Vuokaan voita tai margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja

Rasvaa ja jauhota vuoka valmiiksi. Vatkaa rasva ja sokeri kulhossa, lisää kananmunat joukkoon yksitellen jokaisen jälkeen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi seos taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää taikinaan vielä appelsiinimehu ja ota tämän jälkeen taikinasta eroon kolmannes. Sekoita eroon otetun kolmasosan joukkoon kaakaojauhe (siivilöitynä) ja kerma. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, tämän jälkeen kaakaolla värjätty taikina toiseksi kerrokseksi ja lopuksi vielä toinen puolikas vaaleasta taikinasta tumman taikinan päälle kolmanneksi kerrokseksi. Tökkää taikinaa muutaman kerran haarukalla eri kohdista niin että tumma taikina sekoittuu hieman vaaleaan ja aikaansaa raidat kakkuun. Paista 175 asteessa noin 1 tunti, testaa kakun kypsyys tikulla.

11 kommenttia:

  1. Hei,
    tämä onnistuu ja tätä on pyydetty lisää !
    Kiitos ohjeesta Suviih
    eevastiina

    VastaaPoista
  2. Moi,
    Kiitos reseptistä! Muutin tuota ohjetta sen verran että korvasin tuon appelsiinimehun kermalla, lisäsin joukkoon mantelirouhetta ja hitusen kardemummaa :)

    Tämä sun blogi on älyttömän hyvä, ja monet sun reseptit ahkerassa käytössä. Reilu vuosi gluteenittomana ja tänä aikana on pitäny kantapään kautta opetella gluteenitonta leivontaa, eikä oo muuten aina ihan helppoa :)
    T: Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se aina helppoa ole ja vuosien harjoittelun jälkeenkin tulee välillä niitä epäonnistumisia. Mutta mukava kuulla, että ohjeilleni on ollut käyttöä :)

      Poista
  3. Olipa onni, että löysin blogisi! Kakku on aivan tajuttoman hyvää. Minusta parempaa kuin vehnäjauhoista tehty. Ja tällä kertaa kakun teki 8-vuotias keliaakikko tyttäreni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteenittomista jauhoista tulee usein hieman kuohkeampaa kuin vehnäjauhoista, ainakin oman kokemukseni mukaan. Mukava kuulla että on maistunut, itse pidän tästä ohjeesta tuon appelsiinimehun antaman vivahteen vuoksi.

      Poista
  4. Opettelen leipomista ja uuteen, sydämenmuotoiseen kakkuvuokaani leivoin tiikerikakun tällä ohjeellasi! Kiitos!

    Kakku on vielä uunissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäsit kakusta :) Blogini uusia päivityksiä pystyy seuraamaan halutessaan myös facebookin välityksellä tykkäämällä blogin fb-sivusta. Oikealla sivupalkissa linkki sinne :)

      Poista
  5. Kuinka kauan kakku säilyy tai sopiiko se pakastettavaksi?
    - Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii erinomaisesti pakastettavaksi. Kakku säilyy muovipussissa ja viileässä säilytettynä noin viikon ainakin ihan hyvänä (kunhan huolehtii, ettei pääse kuivamaan), mutta suosittelen tuota pakastamista.

      Poista
  6. Kiitos hyvästä tiikerikakun ohjeesta! Meillä harjoitellaan gluteenitonta leivontaa, kun alkuvuodesta perheeseemme tullut kahdelle lapselle keliakiadiagnoosi. Tämä kakku onnistui hyvin ja oli oikein maukasta; paremman näköistä ja makuista kuin aiemmat "tavalliset" kakkumme:) t. Kaisa

    VastaaPoista
  7. Hyvin onnistui 👌jatkoon 🌹🌹🌹

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...