torstai 9. elokuuta 2012

Teeleipä

Helppo ja nopea gluteeniton leipä. Tämä on tarkoitettu syötäväksi tuoreena ja parhaimmillaan se onkin vielä hieman lämpimänä.  Ohje on perua yläasteen aikaisilta kotitaloustunneilta.

Gluteeniton teeleipä
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
1 dl maitoa/vettä
1 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon neste ja öljy. Taputtele taikinasta jauhon avulla leivinpaperoidulle pellille pyöreä leipä, pistele se ja jaa taikinapyörällä neljään osaan. Vaihtoehtoisesti voi taputella neljä pientä pyöreää leipää. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Kokeilen tätä nyt aamulla pojalle aamupalaksi. Kiitos hyvistä ohjeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kätevää leipää kun valmistuu niin nopeasti.

      Poista
  2. Hei,
    tosi hyvä ja nopea resepti! Minulla oli vain vähän Sunnuntain jauhoseosta ja laitoin loput Tummaa Jytte jauhoa. Tuli silti oikein hyvä, ja minun makuuni enemmän "rieskainen". Kiitos ohjeesta, olen tehnyt tällä viikolla jo 3 kertaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan joskus tuota juustoteeleipääkin, se on myös todella hyvää. Porkkanaraastetta voi myös lisätä tähän joukkoon.

      Poista
  3. jos tekee hienosta gluteenittomasta jauhosta niin kannattaa laittaa 1/3 gluteenitonta kaurahiutaletta joukkoon. Toimii kanssa oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura tuo varmasti sopivasti karkeutta leipään.

      Poista
  4. Hei! Kiitos tästä reseptistä! Olen tehnyt nyt kaksi kertaa näitä ja hyviä on tullut, vaikka olen vähän muunnellut reseptiä (mitä kaapista löytyy -periaatteella). Ekalla kerralla laitoin puolet tummaa ja puolet vaaleaa Sunnuntai-jauhoa, tokalla kerralla 3/4 vaaleaa sunnuntaita ja 1/4 tattarijauhoa. Molemmat onnistuivat oikein hyvin! Myös muut reseptit vaikuttavat tutustumisen arvoisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on kyllä helppo muunnella. Kunhan taikinasta vain tulee semmoinen helposti litteäksi taputeltava rakenteeltaan, niin ei voi mennä pieleen.

      Poista
    2. No todellakin muunneltava! Kaapissa oli vain vaaleista vaaleimpia gluteenittomia jauhoja, joten tykkäsin kulhoon niiden seuraksi vähän kauraa ja vielä jääkaapista muusin jämät. Ihan törkeän hyvää!

      Poista
    3. Hyvä leipä ei paljoa vaadi :)

      Poista
  5. Hyvä kun löytyy tämäkin ohje nyt. Aion nyt kokkeilla. Kiitoksia

    VastaaPoista
  6. Mitähän teen väärin, kun tuo nestemäärä ei minulla riitä millään? Taikinasta tulee kivikova möhkäle, johon ei enää pysty kuin tehosekoitin. Sekoituksen ja nesteen lisäyksen jälkeen toimii kyllä mainiosti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...