maanantai 13. elokuuta 2012

Pikkupizzat


Näissä pikkupizzoissa on päällä simppeliä tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Kätevä suolainen tarjottava kahvipöytään tai illanistujaisiin, näitä kun on helpompi syödä käsin kuin isommasta pizzasta leikattuja paloja. Ohjeen taikinamäärällä tulee noin 8-10 pikkupizzaa pohjan paksuudesta riippuen.

Gluteeniton pizzataikina:
2 dl lämmintä vettä
1 tl psylliumia
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psyllium. Anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon jauhot, suola ja ruokaöljy. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan taputtele tai kaulitse siitä jauhoja apuna käyttäen pellille pyöreitä, noin 10 cm halkaisijaltaan olevia pizzapohjia. Anna kohota noin 15 minuuttia, lisää päällä täyte ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tomaattikastikkeeseen kuullotin ensin pari murskattua valkosipulin kynttä, joiden joukkoon lisäsin purkillisen tomaattimurskaa. Maustoin basilikalla, oreganolla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Hauduttelin kastiketta sen aikaa, että liiat nesteet haihtuivat ja kastike paksuuntui hieman.

11 kommenttia:

  1. Hei! Mitähän meinaa 1/2 palaa hivaa? Ei kai puolikasta 50 gramman hiivapaketista?

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan puolikasta siitä 50g paketista. Eli taikinaan tulee 25g hiivaa. Näissä pikkupizzoissa on pullamaisen kuohkea pohja, joka saadaan aikaan pullataikinaa vastaavalla hiivan määrällä.

    VastaaPoista
  3. Hei; kiitos ohjeesta tuli oikein hyviä!!!

    VastaaPoista
  4. Hei! Gluteeniton leivonta on mulle aivan uusi juttu, onnistuuko gluteenittomat hiivataikinat ilman tuota psylliumia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne onnistuvat myös ilman sitä, mutta psyllium tuo gluteenittomaan taikinaan hieman sitä sitkoa, joka niistä puuttuu. Pizzataikinassa sen poisjäänti ei vaikuta lopputulokseen niin paljoa kuin vaikka pullassa. Jos psylliumia ei käytä, kannattaa taikina vaivata koneella mahdollisimman kuohkeaksi. Jos tahdot rapsakkapohjaista pizzaa, kannattaa tehdä tuolla toisella ohjeella jonka olen tänne lisännyt, näihin tulee sellainen pehmeä, vähän pannupizzamainen pohja.

      Poista
    2. Ok, kiitos neuvoista. Pitää uskaltaa lähteä kokeilemaan myös hiivataikinoita :)

      Poista
    3. Rohkeasti vaan :) Psylliumia kannattaa hankkia varsinkin jos meinaa niitä hiivataikinoita tehdä useamminkin kuin yhden kerran. Pussillinen tai purkillinen säilyy kyllä ja sillä saa hyvin kuohkeutta taikinoihin.

      Poista
  5. Mie nyt kehun vain kaikkia näitä ohjeita mutta kaipa se on sallittua :D Kiitos tästäkin, onnistu tosi hyvin, kuten kaikkien muittenki ohjeitten kanssa joita kokeilin. Ensimmäistä kertaa leivoin gluteenittomasti suolasia, leipää ja tätä pitsaa ja kaikki onnistu tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ihan hyvä vaan, että tulee ohjeita kokeilleiden kommentteja alle, tietää muutkin lukijat, että ohje on muidenkin tekemänä todettu toimivaksi.

      Poista
  6. Toimiiko tässä ohjeessa tuo kuivahiiva?? ��

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...