lauantai 11. elokuuta 2012

Kinkkupiirakka rahkapohjalla


Tein kinkkupiirakkaa nyt samalla pohjalla, jota käytin tuohon tänne aiemmin lisäämääni jauhelihapiirakkaan. Yhdestä taikina-annoksesta tuli sopivasti pohjaa kahteen tuommoiseen foliovuokaan tehtyyn piirakkaan. Täyte on sama kuin aiemminkin tekemissäni kinkkupiirakoissa. Alla ohje niinkuin nyt piirakat tein, ohjeella tulee siis kaksi tuollaista keskikokoista piirakkaa.
Pohja:
125 g voita/margariinia
125 g maitorahkaa
50 g juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot. Sekoita joukkoon maitorahja ja juustoraaste. Kovetataikinaa hetki viileässä ja painele vuoan (halkaisija 28-30cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apunakäyttäen.

Täyte:
200 g kinkkusuikaleita
1 iso paprika paloiteltuna
1,5 pss emmental-juustoraastetta ( pussi150g)

1 dl hienonnettua persiljaa
4 kananmunaa
3 dl ruokakermaa (15%)
1/2 tl mustapippurirouhetta

Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, paprika, juustoraaste, persilja ja pippuri (+ mahdollinen purjo). Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti kananmunia (vain sen verran että rakenne rikkoontuu) ja sekoita kerma niihin. Kaada kerma-muna seos muun täytteen joukkoon ja levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Kypsän piirakan pinta on kauniin ruskea.

9 kommenttia:

  1. Piirakkapohja sopii hyvin myös pakasteeksi. Tein itse monta "palloa" taikinaa pakastimeen.
    Loistava ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii, itsekin olen tätä taikinaa pakastanut ja on pakastamisen jälkeen vielä hieman helpompaa käsitellä kuin tuoreena.

      Poista
  2. Uutena gluteiinittoman ruokavalion noudattajana ja "entisen" elämän himoleipurina kiinnostaa tosi paljon oppia leipomaan uuden ruokavalion edellyttämissä rajoissa. Blogi vaikuttaa todella hienolta, juuri sitä mitä olen etsinyt :) Tätä piiraspohjaa kokeilen ihan ensimmäiseksi, mutta kinkun sijaan lohitäytteellä. Saas nähdä miten onnistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteeniton leivonta on yllättävän helppoa kun pääsee muutamista perusasioista jyvälle. Toivottavasti piirakka onnistui :)

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Piirakkapohjan voi varmaan tehdä myös pellille?

    VastaaPoista
  4. Riittääkö tämä määrä pohjaa myös pellille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei riitä pellille, ohje kannattaa tuplata ainakin. Riippuu toki hieman pellin koostakin riittääkö tuplauskaan, isolle pellille voi joutua tekemään 2½-3 kertaisena.

      Poista
  5. Huomioikaa että on muitakin jauhoja kuin ohjeessa mainittu, jossa on runsaasti E-koodeja. Esim. kotimainen Virtasalmen Viljatuotteen jauhot. ( en mainosta, vaan oma kokemus) Närästystä ei ole, kun en käytä Semperin jauhoista valmistettuja tuotteita. Valitettavasti leipomot niitä käyttää, onhan ne edullisia.

    Nimim. Nipottaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viljatuotteen jauhoja ei välttämättä voi käyttää ihan 1:1 Semperin kanssa, sillä niiden sisältämän psylliumin vuoksi ne turpoavat kovemmin ja annostus on pienempi. Myös niillä onnistuu hyvin, kunhan vain lisää vähän tunnustellen taikinaan. Semperin suhteen erinomainen saatavuus joka puolella Suomea on valtti, sillä pienimmätkin marketit yleensä myyvät näitä. Viljatuotteen jauhotkin ovat hyviä, lähinnä leipiin olen niitä käyttänyt, sillä makeisiin leivonnaisiin niiden sisältämä tattari antaa hieman erilaisen makuvivahteen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...