perjantai 10. elokuuta 2012

Kinkkupasteijat


Teen pasteijat samasta taikinasta kuin joulutortut; taikina on sopivan neutraali ja käy hyvin niin suolaisiin kuin makeisiinkin leivonnaisiin. Täytteen ainemäärät ovat noin määriä, sillä en yleensä mittaa täytteeseen tulevia aineita kovin tarkkaan, vaan teen "käsituntumalla".

TAIKINA:
250g maitorahkaa
5,5dl Semperin hienoa jauhoseosta 
250g voita/margariinia (pehmeää)
1 kananmuna
(perunajauhoa pöydälle leivontaan)

Nypi rasva ja jauhot, lisää kananmuna ja rahka. Vaivaa lopuksi hyvin. Koveta viileässä.

TÄYTE:
1 dl puuroriisiä (keittämätöntä)
n. 200 g kinkkusuikaleita
1-2 keitettyä kananmunaa
ruohosipulia
suolaa, valkopippuria ja mustapippuria

Keitä puuroriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jäähtyneeseen riisiin kinkkusuikaleet sekä hienonnettu kananmuna ja ruohosipuli. Mausta täyte, täyte saa olla melko suolaista, sillä taikinassa ei ole suolaa (maku tasaantuu paiston aikana).

VALMISTUS:
Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pyödällä, katso että taikinan alla on tarpeeksi jauhoa ennen kuin kaulitset. Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä joko muotilla tai vaikka jälkiruokakulhon avulla pyöreitä levyjä. Laita täyte taikinalevylle ja painele reuna hyvin kiinni. Voitele täytetyt pasteijat kananmunalla ennen paistoa. Paisto 225 asteessa noin 15min (tai kunnes pinta sopivan ruskea).

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun jaoit ohjeen. Pasteijoista tuli hyviä ja taikina oli helppo leipoa. Muutin sen verran ohjetta että laitoin osaksi tattarijauhoja ja myös pöydälle laitoin tattarijauhoa, taikina ei tarttunut ollenkaan käsiin eikä pöytään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...