maanantai 13. elokuuta 2012

Kermaviilipohjaiset sämpylät


Siirretäänpäs vielä ohjeita vanhan blogin puolelta. Tässä ohje pehmoisiin sämpylöihin, jotka saavat himpun verran hapanta makua taikinaan tulevasta kermaviilistä. Herkullisia sämpylöitä, suosittelen. Ohjeessa olevan sokerijuurikaskuidun sijasta voi käyttää myös esimerkiksi tattarileseitä.
Ohje:
4 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl psylliumia
1 pss kuivahiivaa / 25 g tuoretta
200 g kermaviiliä
1 dl sokerijuurikaskuitua (hiutaleina)
3 dl Virtasalmen viljatuotteen tummaa jauhoseosta
½ dl ruokaöljyä

Mikäli käytät tuorehiivaa, liuota se veteen ensimmäisenä. Sekoita veteen suola ja psyllium, anna psylliumin turvota hetki. Lisää joukkoon sokerijuurikaskuitu, kermaviili sekä mahdollinen kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon ruokaöljy ja jauhot koko ajan hyvin vaivaten. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti sämpylöitä. Taikina on melko tarttuvaa, joten taikinasta voi nostella leivinpaperoidulle pellille nokareita ja muotoilla nokareet kostutetuin käsin sämpylöiksi tai vaihtoehtoisesti hieroa taikinan sämpylöiksi käsien välissä käyttäen apuna reilua määrää jauhoja (kuvan sämpylät tehty jauhojen avulla hieromalla). Kohota sämpylöitä 30 minuuttia ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

6 kommenttia:

  1. Nämä ei mulla onnistunut, ei kohonnut ja suolaa laittaisin vain 1 tl. Kiitos kuitenkin ohjeesta :). Nyt on gluteeniton tiikerikakku uunissa, uskon että se onnistui paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista jos ei onnistunut. Täytyy kokeilla joku päivä ohje uudestaan, ettei ohjeessa olisi virhettä. Käytithän riittävän lämmintä vettä että hiiva heräsi toimimaan?

      Poista
    2. Veikkaisin että kohoaminen on hiivalla loppunut siinä kun kermaviili on kylmänä heitetty sekaan. Eli varmaan kannattaa joko antaa kermaviilin lämmetä huoneenlämpöseksi, tai jos käyttää kuivahiivaa niin laittaa kunnolla lämmintä vettä joka sitte kompensoi sen kermaviilin kylmyyden.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta!
    Onnistui oikein hyvin ja koostumus ja maku erittäin hyvät.
    Kiitos blogistasi-reseptejäsi on kiva lukea ja kokeilla!
    terkuin Mari

    VastaaPoista
  3. Todella herkullisia sämpylöitä!

    Olen tehnyt viikon sisällä jo kolme kertaa ja joka kerta on onnistunut, vaikka jätin ohjeesta pois ylimääräisen psylliumin ja sokerijuurikaskuidun, ja lisäksi korvasin toiset jauhot vaalealla Jytellä. Kiitos ohjeesta, näitä tulen tekemään vielä monta kertaa uudelleen. :)

    -Suvi

    VastaaPoista
  4. Pitäisi itsekin leipoa näitä pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...