tiistai 2. joulukuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku





Tämä kakku on tehty Farinan Suklaakakkujauhoseosta hyödyntäen. Kakku valmistuu helposti ja maistuu juuri sopivasti suklaalle ja appelsiinille. Ohjeen mukaisesti valmistettu taikina on sopiva noin 1,5 litran kakkuvuokaan. Jauhotin kakkuvuoan Farinan karkean riisijauhon ja tumman sokerittoman kaakaojauhon sekoituksella. Kaakao toi kakun pintaan hyvän tumman sävyn.

Ohje:
100 g sulatettua voita/margariinia
3 kananmunaa
½ dl appelsiinimehua
1 appelsiinin raastettu kuori

Voita + vuoan jauhottamiseen soveltuvaa gluteenitonta jauhoa tai korppujauhoa (esim. karkea riisijauho + tumma sokeriton kaakaojauhe -sekoitusta)

Sekoita jauhoseos, sula rasva ja kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon raastettu appelsiininkuori ja -mehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Rasvaa ja jauhota vuoka, kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Paista 175 astessa noin 45 minuuttia, kokeile kakun kypsyys tikulla.

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On tämä hieman murenevampaa kuin vehnäjauhoista tehty, mutta palat pysyivät kuitenkin ihan hyvin kasassa.

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  3. Mulla on ongelmia saada vuokakakut kohoamaan..olisko mitään vinkkejä ? Paistetaanko tämä alimmalla tasolla? Näyttää upealta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vuoassa paistettavat leivonnaiset kannattaa paistaa uunin alemmalla tasolla, silloin ne paistuvat tasaisimmin. Leivinjauhe kannattaa aina sekoittaa jauhoihin, että se sekoittuu taikinaan tasaisesti. Tässä ohjeessahan kohotusaine on jo mukana jauhoseoksessa, joten sen suhteen pääsee helpolla. Kahvikakut eivät yleensäkään kohoa ihan samalla tavalla kuin vaikkapa täytekakkupohjat, sillä taikinassa oleva rasva tekee siitä hieman raskaamman, mutta yleensä niiden pitäisi nousta noin 3-5cm vuoassaan vähän kakusta riippuen. Tämä taikina on hyvin pieneen vuokaan sopiva, joten kannattaa kiinnittää huomiota myös vuoan kokoon. Isoissa vuoissa ei pieni taikina kovin paljoa kohoa, kun pinta-ala on niin suuri. Tätä kannattaa kokeilla, on helppo leipoa ja maistuva.

      Poista
  4. Hei, jos haluaa tehdä tupla-annoksen isompaan vuokaan, mikä olisi hyvä määrä kananmunia?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...