sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulusinappi



Tällä ohjeella tulee vahvaa, mutta jälkimaultaan pehmeää sinappia. Todella helppoa ja nopeaa valmistaa, mutta makujen kannattaa antaa tasaantua muutaman päivän ajan. Vielä ennättää siis juuri sopivasti kinkulle kaveriksi. Ohje on otettu Valion vanhasta jouluohjeita sisältävästä lehtisestä.

Ohje:
100 g sinappijauhetta
1½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
n. 1½ dl maustekurkkujen lientä

Mittaa muut ainekset paitsi kurkkujen liemi kattilaan ja sekoita. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Nosta seos liedeltä sivuun ja sekoita joukkoon maustekurkkujen lientä vähän kerrallaan, kunnes sinappi on sopivan paksuista. Kaada purkkiin ja laita kylmään, anna mausta pari päivää ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...