sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Omena-kaneliboston


Jouluinen bostonkakku sai täytteekseen kotitekoista omenahilloa ja kanelia. Tämä boston on melko suuri ja tehty noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Yhdestä taikina-annoksesta tuli yksi iso boston tuon kokoiseen vuokaan tehtynä.

Ohje:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Täytteeksi paistonkestävää omenahilloa ja kanelia tai omena-kanelimarmeladia
voita vuoan rasvaamiseen
kananmunaa voiteluun

Pinnalle koristeeksi tomusokeri-vesi -seosta ja raesokeria

Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti boston. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle omenahilloa ja ripottele hillon päälle kanelia tai levitä päälle valmiiksi kanelilla maustettu omena-kanelimarmeladi. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi ja aseta pullapalat rasvattuun irtopohjavuokaan niin, että kierrekuvio jää näkyviin ylöspäin. Vuoan saa laittaa aika täyteen, sillä gluteenittomat pullat eivät pullistu aivan yhtä tehokkaasti, kuin vehnäjauhoinen versio. Anna bostonin kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia ja voitele se kananmunalla, ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes boston on saanut kauniin värin. Irroita pulla vuoasta ja anna jäähtyä. Tee jäähtyneen pullan pinnalle halutessasi koristeraidat tomusokeri-vesi -seoksesta.

8 kommenttia:

  1. Kiitos selkeästä ja toteutettavasta ohjeesta taas kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Ohjeita tulee nyt joulun alla enemmänkin, kannattaa käydä kurkistelemassa.

      Poista
  2. Kiitos Suviih ihanista gluteenittomista ohjeista.
    Olen tehnyt aiemmin bostonkakun ohjeellasi,oli todella hyvää.
    Toinen piparitaikina odottaa jääkaapissa, huommenna leivotaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että ohjeet ovat olleet mieluisia :) Itse tehdyt piparkakut ovat kyllä parhaita ja taikinan tekemisestä tulee mahtava tuoksu. Nyt joulun alla tulee tänne parikin piparkakkureseptiä lisää, jotka ovat erilaisia, kuin tuo täältä jo löytyvä pipareiden perusresepti.

      Poista
  3. Kiitokset hyvästä ohjeesta! Tänään testasin ja oli hyvää :) tein tällä samalla ohjeella myös korvapuusteja, maistui. Leivoin myös aiemmin postaamasi maustekakun, hyvä tuli siitäkin. Suurkiitokset ohjeiden jakamisesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pullataikinaohje käy erinomaisesti kaikenlaisiin pulliin, tällä teen itsekin kaikki mahdolliset pullat pikkupullista täytepitkoihin. Hienoa, että ohjeet ovat olleet mieluisia! Oikein mukavaa joulun odotusta! :)

      Poista
  4. Nam! Tätä täytyy kokeilla jouluksi. Pullaa niin kyllä keliaakikkona kaipaa! En ole siinä aina onnistunut.. Kiitos ohjeesta! Täytyy kokeilla tätä! :) Monesti tulee käytyä katsomassa sinun ohjeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä taikinalla pullan pitäisi kyllä onnistua, kun vain noudattaa ainemääriä ja kohottaa pulla kunnolla. Mukavaa joulun aikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...