keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Suklainen mukikakku mikrossa


Tämän hetken nettihitti leivonnaisten saralla on nopea mukikakku mikrossa. Testasin ohjeen johon tuli kananmunaa, mutta en tykännyt kananmunan kakkuun tuomasta rakenteesta ja kaipasin suklaisempaa versiota, kuin kaakaojauheella tehty oli. Lopputuloksena syntyi oikeasta suklaasta ilman kananmunaa tehty pikainen mutakakku, joka valmistuu alle viidessä minuutissa.  Tämä ei kohoa niin kauniin korkeaksi, kuin kananmunaa sisältävät versiot, mutta maku korvaa ulkonäön ja toimii vaniljajäätelön kanssa erinomaisesti. Tein tämän tuollaiseen isoon kahvikuppiin, joka on vetoisuudeltaan noin 1½ dl ja kuppi oli hyvin naftin kokoinen annokselle, hieman meinasi valua reunojen puolelle paiston aikana, vaikka kypsänä kakku hieman vetäytyykin kasaan.

Ohje:
15 g voita
20 g tummaa suklaata
2 tl sokeria
2½ rkl perunajauhoa
½ tl leivinjauhetta
2 rkl vichyä

Mittaa voi, suklaa ja sokeri mikronkestävään n. 1½ - 2 dl vetoiseen mukiin. Kuumenna seosta mikrossa sen aikaa, että suklaa ja voi sulavat. Sekoita joukkoon perunajauho ja leivinjauhe (sekoita tässä vaiheessa huolellisesti, ettei perunajauho jää paakkuihin). Lisää taikinaan viimeisenä vichy jälleen huolellisesti sekoittaen. Taikina alkaa tässä vaiheessa hieman kuohua, mutta se kuuluu asiaan. Laita muki mikronkestävän lautasen päälle (varotoimi) ja kuumenna mikrossa täydellä teholla minuutin ajan. Nauti hieman lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...