perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulutortut valmistaikinasta

Jos ei halua itse tehdä joulutorttutaikinaa, löytyy kaupan pakastealtaasta myös valmiita taikinoita. Schärin Millefogliesta tein omena-kanelimarmeladilla kukkatorttuja ja taikina on sopivan neutraali tällaisiinkin leivonnaisiin. Niin lehtevää lopputulosta ei kannata odottaa, kuin mitä pakkauksen kuvassa, mutta kyllä nämä hieman nousevat. Tuon kukkamallin hyvänä puolena on, että tortut ovat hieman korkeamman näköisiä kuin tähtitorttuina, eikä taikinan vähäisempi kohoaminen haittaa niin paljoa.

Omena-kanelimarmeladia
Kananmuna voiteluun

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sulanut taikina 9 samankokoiseen neliöön. Leikkaa jokaisen neliön kulmiin viillot kulman muotoisesti noin puolen sentin päähän taikinan reunasta. Huomioi, että et leikkaa koko reunaa irti, vaan pelkästään nurkista (katso alla oleva kuva). Nosta viiltojen erottamat kulmat taikinalevyn keskelle niin, että tortun päälle muodostuu kukkakuvio. Painele nurkat kunnolla kiinni taikinalevyn keskustaan. Laita keskelle omena-kanelimarmeladia ja voitele tortut kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
8 kommenttia:

 1. Kaikille tuntuu olevan se lehtevyys tärkein, mitä näitä keskusteluja joulutortuista olen lukenut. Kyllä minulle leivottavuus ja maku on aina tärkeimmät. :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen samaa mieltä kuin edellä :) ja taisin kerran asiasta jo mainitakin :)

  VastaaPoista
 3. Maku on aina kyllä pääasia. Monta vuotta tuli leivottua laukkutorttuja ja ne on hyviä. Lehtevyys on aika pitkälti esteettinen juttu ja itselleni se lehtevyyden tavoittelu on ollut sellaista omien leivontataitojen testausta. Lehtevissä tortuissa se suutuntuma on hieman erilainen ja taikinan väliin kaulitut voikerrokset antavat myös oman makunsa sen rakenteen ohella.

  VastaaPoista
 4. Pyörittelin tätä juuri kaupassa, mutta kun ei ollut mitään tajua, että onko hyvää, vaiko ei. Nyt ehkä uskallan käydä ostamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa ei ainakaan itselleni ole tullut pettymystä, käy tosi hyvin niin suolaiseen kuin makeaankin, eikä rasva valu taikinasta paiston aikana (kunhan laittaa täysin kuumuneeseen uuniin). Ja ihan joulutortuille nämä maistui, tomusokeria vielä päälle niin nam! :)

   Poista
 5. Mä olen aina ihaillut näitä kukkatorttuja ja musta näyttävät paremmilta, kun ri ole liian lehtevä. Taidanpa siirtyä ensi jouluna gluteenittomissa tähän malliin :) Niin ja taikinana taidan kahden pienen lapsen äitinä pitäytyä siinä sun helpossa, mihin saa, muuten, siihenkin lehtevyyttä mulle ihan tarpeeksi, kun kaulitsee levyksi, taittelee, käyttää jääkaapissa, kaulitsee uusiksi jne. Mä taisin kaulita neljä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kukkatortut on kyllä näyttäviä ja helppoja tehdä. Se helppo joulutorttutaikina on siitäkin hyvä, että samasta taikinasta voi tehdä myös pasteijoita ja se toimii myös suolaisten piirakoiden pohjana.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...