tiistai 16. joulukuuta 2014

Englantilainen hedelmäkakku


Englantilainen hedelmäkakku on varmaan yksi perinteisimmistä jouluksi leivottavista kakuista. Tämä kakku kannattaa valmistaa vähintään pari päivää ennen tarjoilua tekeytymään jääkaappiin, sillä sen maku paranee, kun kakku saa seisoa. Hedelmiä voi vaihdella ihan oman maun mukaan, käytin itse tässä valmista kakkujen leivontaan tarkoitettua hedelmäsekoitusta, jossa oli mm. kirsikoita ja sukaattia. Taikinassa oleva ksantaani tekee kakusta kestävämmän, eikä se murustu niin herkästi, vaan muistuttaa rakenteeltaan hyvin paljon vehnäjauhoihin tehtyä kakkua.

Ohje:
200 g kakkutäytehedelmiä
1 dl mantelirouhetta
1 dl konjakkia
½ dl perunajauhoa
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ksantaania

voita ja gluteenitonta korppujauhoa vuoan jauhottamiseen

Sekoita hedelmät ja mantelirouhe, kaada joukkoon konjakki ja anna marinoitua ainakin pari tuntia. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kananmunat  sekä ½ dl Semperin jauhoseoksesta, vatkaa voimakkaasti. Sekoita loppuun Semperin jauhoseokseen (2½ dl) leivinjauhe ja ksantaani, lisää jauhoseos taikinaan. Siivilöi hedelmistä konjakki ja sekoita se taikinaan. Sekoita perunajauho hedelmien joukkoon ja lisää hedelmät taikinaan viimeisenä. Rasvaa ja jauhota noin 1,75 litrainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti, kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa kypsä kakku vuoasta ja anna jäähtyä peitettynä. Kun kakku on jäähtynyt, kääri se tiiviisti folioon ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi.

3 kommenttia:

  1. Tein viime Jouluna ensimmäisen kerran tätä kakkua ja voi että kun oli hyvää! Tämä kakku kuuluu tähänkin Jouluun :)

    VastaaPoista
  2. Tänään tein ja jouluaattona maistetaan. Ainakin näytti uunista tullessa hyvältä, hienosti nousi. :)

    VastaaPoista
  3. Tänään tein ja jouluaattona maistetaan. Ainakin näytti uunista tullessa hyvältä, hienosti nousi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...