sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Voisilmäpullat


Voisilmäpullat ovat aika peruspullaa, mutta silti varmasti maistuvia. Gluteenittomista pullistakin voi saada kauniita ja sileäpintaisia, kun vain pyörittelee pullat kunnolla kämmenten välissä. Pöytää vasten näitä ei kannata yrittää pyörittää kuten tavallisia pullia, sillä tarttuvat varmasti pöytään. Hyvän pullataikinan rakenteen tuleekin olla sellainen, että tarttuu pöytään, mutta käsien välissä siitä saa helposti pyöriteltyä sileitä pullia pientä jauhomäärää apuna käyttäen. Kumoan taikinan yleensä kulhosta jauhotetulle pöydälle ja pyöräytän siitä pötkön, jonka jaan osiin. Pöydältä tarttuu taikinapalojen pintaan juuri sopiva määrä jauhoa, jolloin pullat on helppo pyörittää sileiksi.

Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Voita ja hienoa sokeria pullien päälle
kananmunaa voiteluun

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se n. 15 samankokoiseen osaan. Pyöritä jokainen taikinapala kunnolla kämmenten välissä pyöreäksi pullaksi. Kohota pullia leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia ja paina jokaiseen pullaan voinokare. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele voisilmän päälle hienoa sokeria. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. 

9 kommenttia:

  1. Näyttää herkullisilta! Täytyy kokeilla tosin laskiaispullien muodossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä samalla pullataikinalla teen yleensä kaikki pullavariaatiot pikkupullista kierrepulliin. Itsekin pyöräytin muutaman pikkupullan samalla kun tein nämä, saa täyttää laskiaispulliksi sitten lähempänä :)

      Poista
    2. Niin hyvä pullataikinaohje! Kiitokset! :)

      Poista
    3. Mukava kuulla, että olet tykännyt :)

      Poista
    4. Tosi hyvä ohje. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin ja tuli ihanan maukkaita ja pehmeitä pullia vaikka kenwoodilla tehtiin. Ei tartte näitä pakastaa kun menevät makeisiin suihin. t:suvi ja marko rovaniemeltä

      Poista
    5. Mukava kuulla, että ohje on ollut mieluinen. Koneella vaivaten taikinasta saakin parhaan mahdollisen :)

      Poista
  2. Onnistuuko gluteenittomat pullat ilman tuota ksantaania

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuvat myös ilman ksantaania, mutta ksantaani antaa oman lisänsä pullan rakenteeseen.

      Poista
  3. Tein äsken jouluisia pikkupullia ja ne onnistuivat täydellisesti. Mistään kaupan pakastealtaasta ei löydy mitään tämän veroista. Kiitos tästä hienosta blogista❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...