sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kuningatarpiirakka


Tämän marjapiirakan voi tehdä tuoreista tai pakastetuista marjoista ihan kauden mukaan. Itse laitoin marjoja aika reilun määrän, hieman enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Mikäli tuota vaaleaa täytettä haluaa näkyviin piirakan pinnalle, kannattaa marjoja laittaa tuo noin 2 dl. Pohjan tein Schärin Mix C -jauhoseoksesta ja siitä tuli todella hyvä, rakenne oli kestävä, mutta piirakkapohja tuntui sananmukaisesti sulavan suussa. Schärin jauhoja kannattaa etsiä isoista marketeista ja mikäli niitä ei oman lähialueen kaupoista löydy, kannattaa pyytää kauppiasta tilaamaan, ainakin täällä K-ryhmän kaupat ovat jauhoa ottaneet valikoimiin kun vain on pyytänyt.

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (150g) Créme Fraichea
1 dl sokeria
½ rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
2-3 dl marjoja (mustikoita ja vadelmia)

Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita taikinaan viimeisenä jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Anna taikinan levätä viileässä noin puoli tuntia. Rasvaa halkaisijaltaan n. 28 cm piirakkavuoka ja painele taikina jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. 

Valmista täyte sekoittamalla kaikki muut ainekset paitsi marjat keskenään. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja lisää pinnalle marjat. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Hei, jos haluaa uunipellillisen tätä, onnistuuko vain laittamalla 2 kertaisen määrän aineksia? Kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu ihan uunipellin koosta. Jos uuni on sellainen ns. tavallisen leveä (pelti noin 50 cm), pitäisi tuplaus riittää ainakin tuon pohjataikinan kohdalla. Täytettä voi joutua laittamaan 2,5-kertaisen määrän (jotenkin pellille tehtäessä se eri muoto saa aikaan sen, että täytettä menee enemmän..) Jos uuni taas on sellainen leveämpi ja pelti reilusti yli 50cm leveä, voi taikinankin joutua tekemään 2,5 kertaisena. Tässähän on melko paksu tuo pohja, joten uunipellille sen voi taputella hyvinkin ohueksi, kun kohoaa hyvin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...