maanantai 12. tammikuuta 2015

Myslisämpylät


Semperiltä tuli noin vuosi sitten myyntiin Multimysliä, joka ei ole niin sokerista kuin muromyslit. Tätä mysliä voi hyödyntää myös sämpylöissä ja tällä kertaa yhdistin sen Maalaisleipä-jauhoseokseen, jonka pakkauksesta löytyy valmiina myös kuivahiivapussi. Huom. Maalaisleipä-jauhoseos sisältää gluteenitonta vehnätärkkelystä, joten se ei välttämättä sovellu herkimmille keliaakikoille.

Ohje:
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa (jauhopaketista)
1 rkl psylliumia
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Mittaa vesi kulhoon, lisää joukkoon käsivatkaimella sekoittaen kuivahiiva, psyllium ja sokeri. Anna psylliumin turvota noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon suola, mysli ja perunakuitu. Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot muutamassa erässä. Kun kaikki jauhot on lisätty, vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Taikina jää hieman tahmaiseksi, joten sitä ei kannata yrittää hieroa pöydällä. Ota käsiin hieman jauhoa ja muotoile jauhotetuin käsin taikinasta pellille sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kaksinkertaistaneet kokonsa. Halutessasi voit voidella sämpylät maidolla ennen paistoa, jolloin ne ottavat paremmin väriä (kuvan sämpylöitä ei ole voideltu, joten hieman jauhoinen pinta on jäänyt vaaleaksi). Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...