Semperiltä tuli noin vuosi sitten myyntiin Multimysliä,
joka ei ole niin sokerista kuin muromyslit. Tätä mysliä voi hyödyntää myös
sämpylöissä ja tällä kertaa yhdistin sen Maalaisleipä-jauhoseokseen, jonka
pakkauksesta löytyy valmiina myös kuivahiivapussi. Huom. Maalaisleipä-jauhoseos
sisältää gluteenitonta vehnätärkkelystä, joten se ei välttämättä sovellu
herkimmille keliaakikoille.
Ohje:
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa (jauhopaketista)
1 rkl psylliumia
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1½ dl Semper Multimysliä
Mittaa vesi kulhoon, lisää joukkoon käsivatkaimella
sekoittaen kuivahiiva, psyllium ja sokeri. Anna psylliumin turvota noin 5
minuutin ajan. Lisää joukkoon suola, mysli ja perunakuitu. Sekoita joukkoon
viimeisenä jauhot muutamassa erässä. Kun kaikki jauhot on lisätty, vaivaa
taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti
muutaman minuutin ajan. Taikina jää hieman tahmaiseksi, joten sitä ei kannata
yrittää hieroa pöydällä. Ota käsiin hieman jauhoa ja muotoile jauhotetuin käsin
taikinasta pellille sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa
noin 30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kaksinkertaistaneet kokonsa.
Halutessasi voit voidella sämpylät maidolla ennen paistoa, jolloin ne ottavat
paremmin väriä (kuvan sämpylöitä ei ole voideltu, joten hieman jauhoinen pinta
on jäänyt vaaleaksi). Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!