torstai 11. joulukuuta 2014

Sahramipullat



Sahrami on mauste, jossa on todella kilohinta kohdillaan. Puoli grammaa (eli 0,0005 kg) tätä maustetta maksoi omassa lähikaupassa 2,95€, mutta tuosta pienestä määrästä riittää kahteen alla olevan ohjeen mukaan tehtyyn pullataikinaan, joten pullien hintaa se ei kamalasti nosta. Sahrami antaa pulliin kellertävän värin ja oman arominsa. Sahramilla maustetut pullat kuuluvat erityisesti Lucian päivän perinteisiin ja pullia kutsutaan myös nimellä Lucia-pullat. En ole ennen tehnyt sahramipullia gluteenittomina, mutta tänä vuonna innostuin kokeilemaan ja teen varmasti tulevinakin vuosina joulupullaa sahramilla. 

Ohje:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
½ pussia sahramia (= 1/4 g)

kananmunaa voiteluun
Rusinoita koristeeksi

Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani ja sahrami jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti haluamasi muotoisia pullia. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele ne kohottamisen jälkeen kananmunalla. Painele koristeeksi tulevat rusinat pulliin ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.


.

4 kommenttia:

  1. Onko sahrami voimakkaan makuista,tekisi mieli kokeilla.Pullat ovat ihanan näköisiä.Teen ainakin rusinapullaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sahrami ei kamalan voimakkaalle maistu, sellaisen oman vivahteen se siihen pullan makuun tuo, mutta pullalle ne silti maistuvat. Mikäli sahramin voimakkuus epäilyttää, sitä voi laittaa myös hieman vähemmän, jolloin se antaa kyllä väriä, muttei niinkään makua.

      Poista
  2. Tein tänään näitä sahramipullia, laitoin vähemmän sahramia. Tuli hyvän värisiä,ensi jouluna uskallan laittaa vähän enemmän. Joululeipä pitää vielä tehdä.

    Hyvää Joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...