maanantai 6. tammikuuta 2014

Proteiinipannukakku gluteenittomana


Tämän blogin perusteella voi olla hieman vaikea uskoa, että ei meillä pelkästään sokerihuttuja syödä, mutta näin se vain on. Syksyn aikana lipsahti aika pahasti herkuttelun puolelle, mutta nyt kun joulusta on päästy alkoi taas paluu ruotuun ja fiksumpaan ruokavalioon (johon toki kuuluu aina silloin tällöin ne herkkupäivätkin leipomisineen). Tänään tein iltapalaksi proteiinipannukakkua, joka muuten kupli aivan uskomattoman hienosti gluteenittomaksi pannariksi. Ilmeisesti tuo taikinaan käytetty proteiinijauhe turposi juuri sopivasti paiston aikana ja sai aikaan kivat kukkulat. Ohjeessa olevien linkkien kautta pääsee tutustumaan tarkemmin noihin käytettyihin aineosiin. Mikäli kaapista löytyy jotain muuta vanukasjauhetta, niin käy varmasti ihan yhtä hyvin pannariin. Mikäli taikina tuntuu menevän eri jauhetta käytettäessä näillä ainesuhteilla liian paksuksi, voi joukkoon lorautta hieman enemmän maitoa (eri merkkiset vanukasjauheet saattavat turvota hieman eri tavalla).

Gluteeniton protskupannari:
3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1 dl Provena kaurajauhoa (gluteeniton)
½ dl Teffjauhoa

(halutessasi voit lisätä pinnalle voinokareita ennen paistoa)

Vatkaa kananmunista rakenne rikki, lisää joukkoon maito, öljy sekä kuivat aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pannari on saanut kauniin värin. 

Alla vielä kuva tuosta Mannisen vanukasjauheesta ja lisäpisteet tuotteelle, kun gluteenittomuus on merkitty pakkaukseen.





8 kommenttia:

  1. Aivan mahtava blogi! Itselläni todettiin keliakia pari kuukautta sitten, ja vaikka olen joutunut noudattamaan laktoositonta ja siten melko rajoittunutta ruokavaliota jo kymmenisen vuotta, ei ole ollut helppoa tottua vielä lisäksi gluteenittomuuteen, sehän on vielä hankalampaa..! Olen fb-tykkääjä ja blogin aktiivinen seuraaja, suuri kiitos mahtavista vinkeistäsi ja resepteistäsi! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että olet löytänyt blogini. Gluteenittomuus on aika iso muutos ruokavaliossa ja vie aikaa ennen kuin siihen tottuu ja löytää erilaisten tuotteiden joukosta ne omat suosikit. Gluteenia voi löytyä yllättävistäkin tuotteista, joten tuoteselosteiden lukeminen on todella tärkeää. Tsemppiä, ruokavalion noudattaminen muuttuu helpoksi arkipäivän asiaksi ajan myötä :)

      Poista
  2. Minä en tarvitse gluteenittomia tuotteita, mutta taidan tätä kokeilla. Tuo proteiinipitoisuus kiinnostaa, itsekin aion taas palata herkuttelujen jälkeen ruotuun :) Proteiinipitoiset tuotteet varsinkin kiinnostavat, kun salillakin käyn tiiviisti. Tuo mannisen Protein pudding-tuote on ihan uus juttu mulle, mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata odottaa, että siitä tulisi täysin saman makuinen pannukakku kuin pelkästään jauhoja käyttämällä. Jauhe antaa pannariin oman makunsa ja tuo 1,5dl on aika maksimi määrä mitä kannattaa laittaa, muuten on omaan makuuni tullut vähän turhan teollisen vaniljan makuista.

      Poista
  3. Gluteeniton protskupannari:
    3 kananmunaa
    5 dl maitoa
    1 rkl ruokaöljyä
    1 tl suolaa
    1½ dl Fast Mint Chocolate Protein Pudding -jauhetta
    1½ dl tattarijauhoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöty Piltin: Herukkaisten palojen kanssa

      Poista
    2. Marjaisa Piltti käy varmasti hyvin tämän kanssa :)

      Poista
    3. Jostain syystä tuo alkuperäinen kommentti oli suodattunut roskapostilaatikkoon, palautin sen nyt näkyviin. Tattarijauhosta onnistunut varmasti myös hyvin, sitä voisi itsekin tähän kokeilla kunhan taas teen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...