tiistai 21. tammikuuta 2014

Maalaisleipä


Tässä leivässä oli ulkonäkö ja maku kohdillaan, rakenteeltaan aivan kuin tavallista leipää. Jauhoina käytin Schärin Brot-mix Dunkel -jauhoseosta, joka toimii todella hyvin tällaisissa vähän tummemmissa ja kuitupitoisissa leivissä. Jauhoseoksessa on jo hieman suolaa mukana, joten suolaa ei paljoa tarvitse taikinaan lisätä. Tätä kannattaa kokeilla, maistuu varmasti hyvälle.

Ohje:
5 dl lämmintä vettä
25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 tl psylliumia
1/3 tl suolaa
1 rkl tummaa siirappia
2 rkl pellavansiemenrouhetta
½ dl tattarileseitä

Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon psyllium ja anna sen turvota noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon suola, siirappi, pellavansiemenrouhe sekä tattarileseet. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti noin 5 minuutin ajan. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti jauhotetulla alustalla limppu. Leikkaa halutessasi leivän pintaan koristeviillot ennen kohottamista. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuutin ajan ja paista 225 asteessa noin 40 minuuttia. Leivän kypsyyden voi kokeilla kopauttamalla leivän pohjaa: kypsä leipä kumahtaa onton kuuloisesti. Jäähdytä leipä leivinliinan alla.

4 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kun löysin ohjeesi. Meinaan kokeilla maalaisleipää seuraavalla kerralla kun leivon. Kivaa, jos löytyy tavallisen leivän makuista purtavaa. Ja näyttäähän täällä olevan tosi laaja valikoima kaikenlaista. Pitääpä laittaa sivut suosikeihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa seuraamaa myös Facebookin (sekä twitterin ja Instagramin) puolella blogia :) Linkitän varsinkin tuonne Fb:n puolelle kaikki uudet reseptit ja nostan myös vanhempia, mutta ajankohtaisia reseptejä. Tämä maalaisleipä on todella hyvää ja muhkeaa leipää, kannattaa tosiaan kokeilla.

      Poista
  2. Huikee resepti.. Ite jouduin vähän muokkaamaan, kun ei ollut kaikkia aineita... Mutta runko oli hyvä jauhoina käytin pirkan tummaa ja vaaleita jauhoja, leseiden tilalle alkukauraa... Miehelle ei taida jäädä ees maistiaisia 😋 kiitos <3

    VastaaPoista
  3. Huikee resepti.. Ite jouduin vähän muokkaamaan, kun ei ollut kaikkia aineita... Mutta runko oli hyvä jauhoina käytin pirkan tummaa ja vaaleita jauhoja, leseiden tilalle alkukauraa... Miehelle ei taida jäädä ees maistiaisia 😋 kiitos <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...