sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut gluteenittomana


En ole koskaan aiemmin perustanut vaahterasiirapista, mutta nyt ymmärrän mikä siinä viehättää: se on kuin tehty juuri tämmöisten pannukakkujen lisukkeeksi. Itse pannukakut olivat kuohkeita ja pehmoisia. Mikäli näistä tahtoo sellaisia tasaisen ruskeapintaisia "Aku Ankan lettuja", niin nämä kannattaa paistaa ilman rasvaa. Käytin itse paistoon valurautaista lettupannua, joten täysin ilman rasvaa en näitä paistanut, mutta kun rasvasi pannun joka toisella paistokerralla, tuli osasta pannukakuista niitä tasapintaisia, eivätkä silti tarttuneet pannuun. Ohjeen ainemäärät ovat omaa käsialaani, mutta aineksia lunttasin netistä löytyvistä jenkkiblogeista. Monissa ohjeissa käytettiin piimää (buttermilk), mutta itseltäni löytyi jääkaapista kermaviiliä, joka ajoi saman asian.

Ohje:
2 kananmunaa
2rkl sokeria
3 dl maitoa
1 tl suolaa
200 g kermaviiliä
1 rkl ruokaöljyä tai voisulaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri käsivispilällä kevyeksi vaahdoksi niin, että kananmunien rakenne rikkoontuu. Lisää joukkoon maito, suola, kermaviili ja rasva, sekoita. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen keskenään sekoitetut jauho, sooda ja vaniljasokeri. Kuumenna pannu kuumaksi ja anna taikinan turvota sen aikaa kun pannu kuumuu. Paista pannukakut kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile vaahterasiirapin ja muiden haluamiesi ainesten kera. 


Tämmöinen kasa pieniä pannukakkuja tuli ohjeen mukaan tehdystä taikinasta:




9 kommenttia:

  1. Innostuin itsekin kokeilemaan ja olivathan ne todella hyviä. Melkein kuin tavallisia. KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ovat maistuneet :) Kommenttisi tuli jostain syystä tuplana, poistin sen toisen.

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Mistä olet löytänyt tuota jauhoseosta, koska meidän lähikaupoista se poistui pari vuotta sitten... Ollaan yritetty etsiä, koska tykättiin todella!:D herkullisen näköisiä pannareita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin Citymarket vielä myy sitä. Kaupoille vain toivetta, että ottaisivat takaisin valikoimiin.

      Poista
  4. Mahtaiskohan tuon kermaviilin voida korvata esim. riisikermalla. Mulla kun on maidoton ruokovalio..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen voi kyllä korvata maidottomalla valmisteella. Kannattaa valita joku hieman hapan tuote, esimerkiksi maustamaton soijajogurtti tms. Taikinan pitää olla sellaista paksuhkoa, jonkin verran paksumpaa kuin lettutaikina.

      Poista
    2. Ok! Välttelen myös soijaa, mutta kaurajugurtti ajanee saman asian. Kiitos vastauksesta, sekä herkullisen näköisten lettujen reseptistä!

      Poista
    3. Juu, mikä tahansa omaan ruokavalioon soveltuva hieman hapan tuote käy :) Ole hyvä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...