perjantai 17. heinäkuuta 2015

Sitruunakakku kakkujauhoseoksesta


Oriolalta tuli kokeiluun tätä Bauck Hof –merkkistä valmisjauhoseosta kakuille ja muffinsseille. Kyseessä on alkukesästä Suomen markkinoille tullut luomutuote,  jossa on nostatusaineet ja sokeri jo valmiiksi mukana. Ensikokeiluna tästä tuotteesta syntyi sitruunakakku ja tämän kokeilun perusteella tämä tuote vaikuttaa erittäin hyvälle. Tuotetta myyvät ainakin Prismat ja näkyy olevan sen verran tuore uutuus, ettei Oriolan Gluteeniton maailma  -sivuilta vielä löytynyt tuotetietoja, mutta glu.fi – sivustolle tuote on jo lisätty.

Ohje:

1 pkt Bauck Hof Cake and muffins mix –jauhoa
4 kananmunaa
150 g pehmeää voita
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua

voita + gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Sekoita pehmeä voi, kananmunat ja jauhoseos (koko paketti eli molemmat pakkauksessa olevat pussit) tasaiseksi seokseksi joko käsin tai pikaisesti sähkövatkaimella pyöräyttämällä. Lisää taikinaan sitruunamehu ja raastettu sitruunan kuori, sekoita niin, että sitruuna levittyy taikinaan tasaisesti. Rasvaa ja jauhota 1,75 litrainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia, tarkista kakun kypsyys tikulla. Kumoa kypsä kakku tasaiselle alustalle ja anna kakun jäähtyä kumottuna vuoan alla.


2 kommenttia:

  1. Tämä blogi oli ihana löytö! Olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla 1,5 vuotta ja täältä löytyi paljon erilaisia kokeilun arvoisia ohjeita. Kiitos että jaat tietosi!

    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että ohjeistani on hyötyä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...