torstai 6. elokuuta 2015

Sipuliset täysjyväleivät


Farinan täysjyväleipäjauhoseoksesta saa näppärästi leivottua vuokaleivän lisäksi myös maukkaita leipäsiä. Jauhoseoksessa on jo valmiiksi mukana suola ja sitkonkorvikkeet, joten niitä ei taikinaan tarvitse erikseen lisätä. Nämä leipäset maistuvat sipulille ja joukossa on myös tattarihiutaleita tuomassa karkeutta. Tattari ei näissä juurikaan maistu, mutta halutessaan tattarihiutaleet voi korvata gluteenittomilla kaura- tai hirssihiutaleilla. Ohjeessa oleva sipulirouhe tarkoittaa paahdettua sipulia, jossa ei ole mitään kuorrutusta,  vaan raaka-aineena on pelkästää sipuli. Paahdettua sipulirouhetta löytyy esimerkiksi Sallinen –tuotemerkiltä ja sitä myydään ainakin Prismoissa 300g pakkauksissa (reseptissä linkki sipulirouheen kohdalla kyseisen tuotteen tietoihin).

Ohje (9-12 kpl):
4 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1½ dl tattarihiutaleita (Viljatuotteen, Risentan tai Keskisen myllyn)

gluteenitonta jauhoa leipien muotoiluun

Liuota hiiva veteen ja lisää joukkoon tattarihiutaleet ja sipulirouhe. Lisää joukkoon täysjyväleipäjauhoseos koko ajan sekoittaen. Kun kaikki jauhot on lisätty taikinana, vaivaa taikina vielä kunnolla sekaisin (käsin vaivaus riittää). Taikina on melko tahmaista, joten nostele siitä lusikalla pellille nokareita ja tapulle nokareet pyöreiksi noin sentin paksuisiksi leiviksi jauhoja apuna käyttäen. Tee leipien pintaan viillot terävällä veitsellä ja anna niiden kohota leivinliinan alla noin 30-40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin  25 minuuttia tai kunnes leivät ovat saaneet hyvän värin niin pintaan kuin pohjaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...