tiistai 14. heinäkuuta 2015

Teff-sämpylät


Oriola lähetti minulle jokin aika sitten näytepakkauksen tuotteistaan ja nyt tein pakkauksessa olleista jauhoista sämpylöitä. Pitkään on ollut mielessä tehdä sämpylöitä tekniikalla, jossa tangosta vain leikataan paloja ja ne jätetään hieromatta ja tätä tekniikkaa kokeilin näiden sämpylöiden kohdalla. Toimii, sämpylät pyöristyivät ihan näteiksi kohotuksen ja paiston aikana, eikä käsiä tarvinnut sotkea sämpylöitä pyöritellessä.

Ohje:
5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 prk (200g) kermaviiliä

Pöydälle n. 1 dl Jytte vaalea -jauhoseosta

Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon psyllium, anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää psylliumseoksen joukkoon suola, kermaviili ja sokerijuurikashiutaleet, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot muutamassa erässä koko ajan hyvin vaivaten. Kun kaikki jauhot on lisätty taikinaan, vaivaa sitä vielä muutaman minuutin ajan voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kaada taikina kulhosta pöydälle jauhojen päälle ja pyöritä  siitä jauhoja apuna käyttäen tasapaksu tanko. Leikkaa tanko 10 samankokoiseen palaan ja aseta taikinapalat pellille. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30-40 minuuttia ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...