keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Mansikka-suklaakakku





Kakkujen koristelussa on nyt trendinä ns. naked cake –tyyli, eli kakun reunat jätetään paljaiksi niin, että täyte jää näkyviin. Tämä toimii hyvin tuoreita marjoja sisältävissä kakuissa ja tätä tyylisuuntaa lähdin kokeilemaan suklaisen kakun muodossa.  Kakun kuorruttaminen on selkeästi nopeampaa, kun reunoja ei tarvitse tasailla ja pinnallekin laitettava päällys saa reippaasti vain valahtaa reunoille. Suklaisen kakkupohjan ja valkosuklaisen täytteen myötä tästä kakusta  tuli oikea suklaanystävän unelma.



Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl Schär Mix Pâtisserie –jauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte:
1½ dl kuohukermaa
40 g valkosuklaata
250 g tuoreita mansikoita

Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
5 g voita

Koristeluun mansikoita ja valkosuklaata

Sulata suklaa ja voi  mikrossa välillä sekoittaen, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä pieni ripaus suolaa keskenään. Siivilöi puolet jauhoseoksesta kananmunavaahdon joukkoon. Sekoita tämän jälkeen taikinaan suklaa-voiseos  ja siivilöi viimeisenä joukkoon loput jauhot. Rasvaa n. 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka ja jauhota se tummalla kaakaojauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla: pohja on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kypsän pohjan jäähtyä peitettynä.

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu valkosuklaa kerman joukkoon ohuena nauhana heti vatkauksen alkuvaiheessa (vatkaa koko ajan kun lisäät suklaan). Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja täytä valkosuklaa-kermalla sekä viipaloiduilla mansikoilla.

Valmista kuorrutus. Mittaa kerma ja suklaa kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää pieni nokare voita ja anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä hetken aikaa.  Kaada kuorrute kakun pinnalle ja anna sen valua hieman myös reunoille. Koristele kakku sulaan valkosuklaaseen kastetuilla mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Kiitos uudesta suklaakakku reseptistä. Suklaasta tulee leivottua viikottain, niin mukava saada jotaki uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas leivon suklaasta loppujen lopuksi melko harvoin, eli tämä kakku oli mukavaa vaihtelua omiinkin leipomuksiin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...