maanantai 8. lokakuuta 2012

Raparperi-vaniljapiirakka


Vielä siirtoja vanhan blogin puolelta. Alkukesästä raparperiaikaan tuli tehtyä vaniljaista raparperipiirakkaa. Tämä on tehty samalla ohjeella kuin tänne aiemmin lisäämäni mustaherukoita ja vaniljaa sisältävä piirakka, mutta marjat vaihtuivat kauden mukaisesti raparperiin. Alla vielä ohje. Huom, ohje sopiva ison (n. 60cm leveän) uunin pellille ja kannattaa käyttää vielä sitä korkea reunaista peltiä.

pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna ( = noin 150 g)
3/4 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta

päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl maitoa
n. 3 dl paloiteltua raparperia


Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi.  Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle  pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi raparperinpalat täytteen päälle ja riputtele halutessasi vielä hieman sokeria pinnalle.
Paista 200 asteessa  30 – 40 min

9 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä piirakkaa!! :P ;) Tuota täytyy joku kerta kokeilla njam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää piirakkaa ja helposti muokattavissa aina kauden mukaan. Yksi omista suosikeistani :)

      Poista
  2. todella herkullisen näköistä. Täytyy kokeilla tätä ensi tilassa, koska olen suuri raparperin ystävä :)
    Samalla täytyy ottaa blogisi ylös, koska niin mielelläni kokeilen tehdä gluteenittomia leivonnaisia!

    http://kolinaakeittiossa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Aloittelevallekin gluteenittomalle kokkailijalle tämä oli tosi toimiva resepti! Mielettömän hyvää omppupiirakkaa tuli. Kiitos miljoonasti, tästä tulee sellainen luottoreseptini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, omenalla en olekaan itse tätä vielä tehnyt! Tuon vaniljakastikkeen voi korvata myös Sallisen vaniljakreemillä (isot marketit myyvät jauhetta). Kreemin voi tehdä maitoon tai veteen, ihan omien mieltymysten mukaan, mutta siitä kannattaa tehdä hieman löysempää, kuin mitä pakkauksen ohjeessa.

      Poista
    2. Moikka! Ostin tuota Sallisen vanilijakreemiä rahkapullia varten ja mietin että jos käytän sitä tähän raparperipiirakkaan, kuinka paljon tulisi laittaa jauhetta ja nestettä että sitä olisi tarpeeksi? :)

      Poista
    3. Kreemiinhän se ohje on 1 dl jauhetta/3dl nestettä, joten laittaisin 5dl nestettä (maitoa vieläpä, että tulee täyteläisempi) desille jauhetta tätä piirakkaa varten. Vaniljatäytteen tulisi olla sellaista noin jogurtin paksuista tai ehkä ihan himpun paksumpaa. Kokeile tuolla 5 desillä nestettä ja tarvittaessa lisää tilkka enemmän tai pikkulusikallinen jauhetta, jos tuntuu, ettei paksuus ole kohdillaan.

      Poista
  4. Tein puolukasta ja kaurajauhoista ja Pirkan gluteenittomasta jauhosta. Tuli ihan sairaan hyvää! Kiitos tosi hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura on antanut varmasti kivan makuvivahteen pohjaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...