sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Karjalanpiirakoita raakapakasteeksi

Kelmutettu piirakkapellillinen menossa pakastimeen


Kotonakin voi tehdä leivonnaisia raakapakasteiksi, joita on helppo ja nopea hyödyntää myöhemmin. Erityisesti karjalanpiirakat ovat helppoja pakastettavia. Pari pellillistä tuli viikonloppuna pakastettuna ja homma sujuu käytännössä niin, että pellille laitetut piirakat peitetään kelmulla tai muovilla ja pelti laitetaan pakastimeen. Jos omaan pakastimeen ei pelti mahdu, kannattaa hyödyntää leikkuulautaa tai kapeita tarjoilulautasia. Parin tunnin päästä voikin sitten nostella jäätyneet piirakat muovipussiin. Sitten vain nostaa halutessaan piirakoita pellille sulamaan ja paistaa (itse pistän uuniin vielä jäisinä, sulavat siinä samalla kun uuni lämpeää).

Ja pakkohan piirakoita on aina paistaakin heti leipoessa...

Karjalanpiirakoiden resepti löytyy blogistani täältä: Karjalanpiirakat


3 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki sellaisille jotka eivät vielä tiedä tuota raakapakastusta! <3 Herkullisen näköisiä piirakoita! ;)

  VastaaPoista
 2. Nyt täytyy kyllä sanoa että ovat tooodella hyvän näköisiä noi piirakat... Itse itäsuomesta ja nykyään syön viljattomasti joten karjalanpiirakoita vähän ikävä mut sun reseptiä on pakko kokeilla jos se helpottais tätä ikävää :) Kiitos resepteistä! Vissiin kevään mittaan käyn kaikki sun reseptit läpi leipoen..

  -viljaton untuvikko-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Jos leipoo ensimmäistä kertaa gluteenittomia piirakoita, niin pitkää pinnaa vaan mukaan siihen rypyttämiseen. Vaatii hieman harjoitusta jos on tottunut rypyttämään tavallisia piirakoita, näihin kun joutuu käyttämään huomattavasti hellempää otetta ettei kuori repeä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...