keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Hillosilmät


Helppotekoisia gluteenittomia pikkuleipiä. Täytteeksi laitoin paistonkestävää vadelmamarmeladia. Psyllium ja ksantaani eivät ole välttämättömiä, mutta ne tekevät pikkuleivistä kestävämpiä.

Hillosilmät (n. 30 kpl):
250 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta
½ tl psylliumia
½ tl ksantaania
Täytteeksi paistonkestävää hilloa tai marmeladia

Vatkaa rasva ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tee taikinasta pieniä palloja leivinpaperoidulle pellille ja painele pallot hieman litteiksi (Taikinan voi tarvittaessa antaa levätä jääkaapissa). Tee jokaiseen pikkuleipään kolo ja laita sinne hilloa/marmeladia. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Heippa, mie olen parina viime vuonna sun ohjeella tehnyt vaaleita kaulittavia pikkuleipiä, mutta sitä ohjetta ei enää löydykään...oisko sulla laittaa se tänne uudenkin blogin puolelle?:)

    VastaaPoista
  2. Olisikohan se ollut tämä: 200 g voita, 1 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1 kananmuna, 1 tl leivinjauhetta, 4-5 dl jauhoa, 0,5 tl psylliumia, 0,5 tl ksantaania. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmuna hyvin vatkaten sekä viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Koveta taikina viileässä.

    Osana jauhona olin käyttänyt muistaakseni kaurajauhoa. Ohje jäi lisäämättä tänne, kun kuva hävisi vuodatuksen ongelmien myötä.

    VastaaPoista
  3. Jep tämähän se oli :) kiitoksia, saapi huomena tehä urakalla kaikki joulun pikkuleivät :) on meinaan piparit, ässät, wilhelmiinat ja nää vaaleat, ja vain piparit on oma ohje, kaikki muut sun hyvillä luotto-ohjeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että löytyi oikea :) Pitäisi itsekin pyöräyttää tällä ohjeella herrasväenleipiä pitkästä aikaa ja laittaa sitten kuvan kanssa tänne takaisin tuo ohje.

      Poista
  4. Säilyykö nämä hillosilmät huoneenlämmössä hyvänä, vai onko syytä heti pakastaa?

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä säilyvät tiiviissä rasiassa ihan hyvin viikon, pari. Mutta jos pidempään meinaa säilyttää, niin sitten suosittelen sitä pakastusta. Pakastaminen myös pitää pikkuleivän rakenteen hyvänä, eivät pehmene samalla tavalla kuin huoneenlämmössä säilytettynä. Jos säilyttää huoneenlämmössä, kannattaa valita rasia jossa pikkuleivät eivät ota itseensä makuja/hajuja, peltirasiat ovat parhaita.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...