keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Hapankermakakku


Tämän aivan ihanan kakun ohje on Mimmin keittiöstä. Leivonnaisen nimeä ei kannata säikähtää, tämä on oikeastaan maustekakkua, eikä hapankerman makua erota. Kakku onnistuu erinomaisesti myös tuoreesta kermasta (eli ei vanhaksi menneestä) ja kuvan kakkuun käytinkin tuoretta kermaa. Ennen tarjoilua kakku sai pintaansa tomusokeria ettei näyttänyt noin kaljulle.

Aivan ihana kakku vaikkapa jouluksi ja vieläpä hieman tavanomaista kevyempi kuivakakku, tähän kun ei tule muuta rasvaa kuin kerma.

Ohje:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl kermaa (hapanta tai tuoretta)
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
yht. 2 tl kaardemummaa, kanelia ja inkivääriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet esimerkiksi lusikalla tai lastalla sekoittaen (älä vatkaa). Kaada taikina voideltuun ja (gluteenittomilla) korppujauhoilla jauhotettuun  2 litran vetoiseen vuokaan ja paista 150-170 asteessa noin yksi tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla.



2 kommenttia:

  1. Tämä blogi on kultaakin kalliimpi! Poikaystävälläni todettiin kesällä keliakia ja minulla meni sormi suuhun, kunnes löysin blogisi. Gluteenittomaan leivontaan tottumattomalle reseptikirjastosi on todellinen aarreaitta. :)

    Jouluna kokeillaan ehdottomasti hapankermakakkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on kyllä hyvä. Vaikka vuosien varrella on tullut monenlaisia kakkuja leivottua, tulee usein palattua tähän reseptiin. Hienoa, että blogistani on ollut hyötyä! Oikein mukavaa joulunaikaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...