lauantai 15. elokuuta 2015

Mustikkapiirakka


Tässä piirakassa taikinassa oleva turkkilainen jogurtti tuo rakenteeseen pehmeyttä ja kestävyyttä, eikä piirakkapohja murustu. Jogurtin voi halutessaan korvata samalla määrällä maitorahkaa. Taikinan ainekset sekoitetaan käsin, eikä sähkövatkainta tarvita. Mikäli teet piirakan pakastemustikoista, sekoita niiden joukkoon puoli ruokalusikallista perunajauhoa ennen mustikoiden lisäämistä piirakan päälle.

Ohje:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2½ dl mustikoita

Sekoita pehmeä voi ja sokeri, lisää joukkoon jogurtti ja kananmunat hyvin sekoittaen. Sekoita taikinaan viimeisenä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Rasvaa  25-28cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

6 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Testattiin tänään ja tuli todella hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kylläpä tuli hyvää piirakkaa tällä reseptillä. Ihan meinaa kielen viedä �� T. Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä meilläkään jäänyt vanhenemaan :) Kiva kuulla, että oli mieluisa ohje.

      Poista
  3. Hei! Osaatko sanoa säilyykö tämä piirakka hyvänä yön yli ilman pakastusta?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...