Tässä
piirakassa taikinassa oleva turkkilainen jogurtti tuo rakenteeseen pehmeyttä ja
kestävyyttä, eikä piirakkapohja murustu. Jogurtin voi halutessaan korvata
samalla määrällä maitorahkaa. Taikinan ainekset sekoitetaan käsin, eikä
sähkövatkainta tarvita. Mikäli teet piirakan pakastemustikoista, sekoita niiden
joukkoon puoli ruokalusikallista perunajauhoa ennen mustikoiden lisäämistä
piirakan päälle.
Ohje:
100
g pehmeää voita
1
dl sokeria
1
dl turkkilaista jogurttia
2
kananmunaa
1
tl leivinjauhetta
2½
dl mustikoita
Sekoita
pehmeä voi ja sokeri, lisää joukkoon jogurtti ja kananmunat hyvin sekoittaen.
Sekoita taikinaan viimeisenä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Rasvaa 25-28cm halkaisijaltaan oleva
piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle ja
paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan. Tarjoile
lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Kiitos reseptistä! Testattiin tänään ja tuli todella hyvää :)
VastaaPoistaKiva kuulla! :)
PoistaKiitos! Kylläpä tuli hyvää piirakkaa tällä reseptillä. Ihan meinaa kielen viedä �� T. Tuija
VastaaPoistaEi tämä meilläkään jäänyt vanhenemaan :) Kiva kuulla, että oli mieluisa ohje.
PoistaHei! Osaatko sanoa säilyykö tämä piirakka hyvänä yön yli ilman pakastusta?
VastaaPoistaHyvä rakenne ja ihana maku!
VastaaPoista