keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Pinaattiletut Farinan lettujauhosta



Pinaattiletut ovat nopea ja helppo ruoka. Tällä kertaa kokeilin, kuinka Farinan lettujauhoseos toimii pinaattiletuissa ja ei moitteita; oikein herkullisia lettuja tuli. Huomioi, että ohjeessa käytetään vain yksi pussi lettujauhoseosta eli puolet pakkauksessa olevasta määrästä. Jauhoseoksessa on jo valmiiksi mukana suola, joten sitä ei tarvitse lisätä. Ohjeen mukaisesta taikinasta tulee noin 35 tuollaista pientä lettua.

Ohje:
4 dl maitoa
1 pss (á 150g) Farina lettujauhoseosta
75 g hienonnettua (pakaste) pinaattia
1 kananmuna
1 rkl ruokaöljyä tai voisulaa

paistamiseen voita

Sekoita maito ja jauhot. Lisää joukkoon pinaatti ja rasva. Sekoita kananmuna taikinaan viimeisenä ja jätä taikina turpoamaan viileään noin 15 minuutin ajaksi. Kuumenna pannu ja rasvaa se voilla. Paista letut kypsiksi molemmilta puolilta.

4 kommenttia:

  1. mahtava ku pidät tällaista blogia! itselläni vasta todettu keliakia ja ollut melkoista totuttelua, huippu ku täältä saa vinkkejä erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. esim.pinaattiletut on lempiruokaani joten mahtava päästä tekemään niitä nyt gluteenittomina! kiitos ,jatka samaan malliin:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kiva kuulla, että tästä blogiharrastuksestani on todella myös hyötyä ihmisille. Mukavia leivontahetkiä ja rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia leivonnaisia.

      Poista
  2. Ite kokeilin tota parivuotta sitten niin letuista tuli löysempiä pinaatin kanssa niin oli vaikeampi paistella. Mutta hyviä oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaatti on todella kosteaa, joten taikinasta tulee vähentää nestettä kun käyttää pinaattia. Tuossa ylläolevassa ohjeessa on 1 dl vähemmän maitoa, kuin pakkauksen kyljessä olevassa peruslettujen ohjeessa, jolloin taikinasta tulee riittävä paksua.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...