torstai 5. helmikuuta 2015

Lämpimät kanaleivät



Lämpimät leivät ovat helppo ja ruokaisa välipala tai miksei lounaskin. Nämä herkut ovat jääneet viimevuosina vähän unholaan, mutta maistuvat silti aina yhtä hyville. Leipänä käytin vakuumipakattua ja kuitupitoista Schär Ertha -leipää, joka toimii tämän tyyppisissä leivissä hyvin. Pakkauksesta otettaessa kannattaa varoa, että viipaleet eivät murru, mutta paahdettaessa niiden rakenne muuttuu kestävämmäksi.

Ohje:
6 siivua Schär Ertha –leipää

300 g kanasuikaleita
1 rkl ruokaöljyä
1 prk ananaspaloja (140 g ilman mehua)
1 pieni chili
1 pieni sipuli
200 g Créme Fraîchea
suolaa ja mustapippuria

150 g mozzarellaraastetta
1 kananmuna

Paahda leipäviipaleet kevyesti paahtimessa. Ruskista kanasuikaleet öljyssä ja paloittele joukkoon sipuli ja chili. Kaada ananaspalojen joukosta mehu pois ja lisää ananaspalat kanan joukkoon. Lisää pannulle viimeisenä vielä Créme fraîche ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Laita paahdetut leipäviipaleet leivinpaperoidulle pellille ja jaa kanatäyte leiville. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa sitä kevyesti haarukalla, niin että sen rakenne rikkoontuu. Sekoita mozzarellaraaste kananmunan joukkoon. Jaa juustoseos leiville niin, että se peittää kanatäytteen. Laita leivät 250 asteiseen uuniin kuorruttumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman ruskehtavan sävyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...