Lämpimät leivät ovat helppo ja ruokaisa välipala tai
miksei lounaskin. Nämä herkut ovat jääneet viimevuosina vähän unholaan, mutta
maistuvat silti aina yhtä hyville. Leipänä käytin vakuumipakattua ja kuitupitoista
Schär Ertha -leipää, joka toimii tämän tyyppisissä leivissä hyvin. Pakkauksesta
otettaessa kannattaa varoa, että viipaleet eivät murru, mutta paahdettaessa
niiden rakenne muuttuu kestävämmäksi.
Ohje:
6 siivua Schär Ertha –leipää
300 g kanasuikaleita
1 rkl ruokaöljyä
1 prk ananaspaloja (140 g ilman mehua)
1 pieni chili
1 pieni sipuli
200 g Créme Fraîchea
suolaa ja mustapippuria
150 g mozzarellaraastetta
1 kananmuna
Paahda leipäviipaleet kevyesti paahtimessa. Ruskista
kanasuikaleet öljyssä ja paloittele joukkoon sipuli ja chili. Kaada
ananaspalojen joukosta mehu pois ja lisää ananaspalat kanan joukkoon. Lisää
pannulle viimeisenä vielä Créme fraîche ja mausta seos suolalla ja
mustapippurilla. Laita paahdetut leipäviipaleet leivinpaperoidulle pellille ja
jaa kanatäyte leiville. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa sitä kevyesti
haarukalla, niin että sen rakenne rikkoontuu. Sekoita mozzarellaraaste
kananmunan joukkoon. Jaa juustoseos leiville niin, että se peittää
kanatäytteen. Laita leivät 250 asteiseen uuniin kuorruttumaan noin 5 minuutiksi
tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman ruskehtavan sävyn.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!