sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kinkku-makaronisalaatti kuitupitoisesta pastasta


Tein pitkästä aikaa makaronisalaattia ja makaroniksi päätyi tällä kertaa Semperin kuitupitoiset makaronit. Pakkauksen ohjeen mukaisesti valmistettuna nämä ovat rakenteeltaan aika lähellä tavallista vehnämakaronia, eikä keitinvesikään ole liisterivelliä, kunhan pastan vain lisää kunnolla kiehuvaan veteen. Väri on toki tummempi kuin tavallisessa vehnäpastassa, johtuen kuitupitoisuudesta. Makaronisalaatti on siitä helppo ruoka, että mukaan voi laittaa kasviksia ihan oman maun mukaan ja tätä voi tehdä lihalla tai ilman. Omassa variaatiossani kermaviilin annetaan maustua ennen kuin se lisätään salaatin joukkoon. Jos joku ihmettelee, miksi ohjeessa on tuoretta paprikaa vielä herne-maissi-paprika -seoksen lisäksi, niin se johtuu siitä, että kyseisessä seoksessa ei yleensä ole paprikaa kuin nimeksi.

Ohje:
1 prk kevyttä kermaviiliä
1½ tl paprikajauhetta
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1 tl sitruunamehua
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus chilijauhetta

3 dl Semper kuitupitoista makaronia (keittämätön)
4 dl savukinkkukuutioita
2 maustekurkkua
1½ dl herne-maissi-paprikaa
½ tuore paprika
(suolaa)

Valmista ensin kastike maustumaan. Sekoita kermaviilin joukkoon mausteet ja sitruunamehu, laita jääkaappiin. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä kypsäksi. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuutioi maustekurkut ja tuore paprika, sekoita pastan joukkoon. Sulata herne-maissi-paprika seos ja sekoita se ja kinkkukuutiot salaatin joukkoon. Sekoita salaattiin viimeisenä kermaviilikastike, maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Haluan kiittää sinua tästä blogista! Suurin osa ohjeista on hyvin käytettävissä täältä jenkkilästä löytyvien aineksien kanssa. En esimerkiksi käytä psylliumia vaan guar gumia mutta hyvin toimii:) Gluteenittomuuden lisäksi olen vaihtanut ohjeissa olevan maidon manteli ja kookosmaitoon mutta kermaan en ole keksinyt korvaavaa ainesosaa:) Sokerin korvaan hunajalla.

    Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerman voi periaatteessa korvata hieman pienemmällä määrällä manteli-tai kookosmaitoa (pienempi määrä siksi, että ovat hieman juoksevampia kuin kerma). Onko guar gum jauhojen joukossa lisättävä sitkonkorvike kuten ksantaani? Mukava kuulla, että ohjeistani on hyötyä myös Suomen rajojen ulkopuolella :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...