perjantai 17. lokakuuta 2014

Sienipasteijat




Syksyn sienistä valmistuu Millefoglie-taikinan avulla helposti maistuvat pasteijat. Sienet voivat olla jo säilöttyjä tai sitten myöhään syksyllä kasvavia suppilovahveroita.

Ohje:
 ½ dl keittämätöntä puuroriisiä
3 dl silputtuja sieniä (kantarelli tai suppilovahvero)
1 pieni sipuli
10 g voita
Suolaa ja valkopippuria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä riisi kypsäksi vedessä ja ruskista sienet ja sipuli pannulla voissa. Sekoita sienet ja riisi keskenään, mausta suolalla ja valkopippurilla (maista täytettä, että saat omaan makuusi sopivan suola- ja pippurimäärän). Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä 6-9 neliön muotoiseen osaan (riippuen siitä, minkä kokoisia pasteijoita tahdot). Laita jäähtynyttä täytettä jokaisen taikinapalan päälle ja taita taikinan reuna täytteen päälle niin, että saat kolmioita. Painele reuna huolellisesti kiinni joko sormin tai haarukkaa apuna käyttäen. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Heippa! Huomasin sun blogissa tuon tiramisuohjeen. Osaatko sanoa mistä noita Schärin savoiardi-keksejä voisi saada? Asun Turussa, joten täällä kuitenkin noita isompiakin kauppoja on, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Tai tiedätkö jotain muita gluteenittomia savoiardi-keksejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopion seudulla ainakin Citymarketit myy niitä, joten K-ryhmän valikoimiin tuote kuuluu ja ketjun kaupat voivat niitä tilata valikoimiinsa, joten kannattaa esittää toivetta sinne suuntaan. Arvid Nordquist toimii Schärin tuotteiden maahantuojana ja heiltä voit myös tiedustella kyseisten keksien saatavuutta Turun seudulla. Muita savoiardi-keksejä en ole Suomessa nähnyt myynnissä, mutta m
      niitä voi valmistaa myös itse. En ole testannut, mutta esimerkiksi tämä Kotikokin ohje vaikuttaisi sille, että voisi onnistua ihan hyvin vaihtamalla vain jauhot gluteenittomiin: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/116774/Savoiardi-keksit%20Tiramisuun/

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...