Valmistaikinasta sai helposti tehtyä muffinipellin avulla
miniversioita "Mummo Ankan omenapiirakasta", eli
amerikkailaistyylisestä omenapiirakasta, jossa on rasvainen taikina ja
omenatäyte.
Ohje:
1 makea omena
2 rkl sokeria
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori omena,
poista siemenkota ja paloittele se. Ota sulaneesta taikinasta esimerkiksi
mukilla 5 pyöreää taikinapalaa ja 5 hieman pienempää palaa (esim. mukia
pienemmällä juomalasilla). Laita isommat taikinapalat muffinipellin koloihin
niin, että ne nousevat hieman myös kolon reunoille. Jaa omenapalat
muffinipellin koloihin taikinan päälle, ripottele sokeria joukkoon. Tee
pienempiin taikinapaloihin terävällä veitsellä pienet reiät keskelle ja laita
palat omenapalojen päälle kanneksi. Painele kanneksi tulleet pienemmät
taikinaympyrät kiinni pohjapalan reunoihin. Paista 225 asteessa noin 15
minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!