keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Gluteenittomat whoopie-leivokset


Whoopie-leivokset ovat jenkeistä Suomeenkin tiensä löytänyt leivonnainen, joka oli blogimaailmassa pienimuotoinen hitti pari vuotta sitten. Minä tulen taas jälkijunassa, mutta nyt on yhdenlaista reseptiä testattu myös gluteenittomana. Näiden kuoret ovat rakenteeltaan pehmeitä ja taikina onkin kuin rasvaista muffini tai kakkutaikinaa. Täytteen voi varioida samaan tyyliin kuin kuppikakkujen kuorrutuksen. Tämä ohje on alkuaan Iloleipurin fb-sivulta bongattu, mutta maidon ja jauhon määrää jouduin ihan käytännön syystä muokkaamaan kun jauhot loppuivat yllättäen kesken (en uskonut, että meillä voisi jauhot loppua kesken, mutta näköjään olin kauppareissulla unohtanut yhden hyllyvälin). Täytteen ohjetta muokkasin lisäämällä joukkoon tuorejuustoa ja vähentämällä voin määrää.

Ohje (n. 25-30 täytettyä leivosta):

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Täyte:

50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
100 g vaniljan makuista tuorejuustoa
1 vaniljatangon siemenet

Valmista ensin pohjat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna ja noin pari ruokalusikallista jauhoseosta (jauhot estävät kananmunan juoksettumisen), vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita kuivia aineita ja maitoa vuorotellen taikinan joukkoon, sekoita koko ajan. Kun kaikki ainekset on taikinassa, laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä leivinpaperoidulle pellille pyöreitä kakkusia (voi myös lusikoida, rakenne tasoittuu kyllä uunissa). Jätä leivonnaisten väliin tilaa, sillä nämä leviävät uunissa jonkin verran. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

Valmista täyte vatkaamalla voi ja tomusokeri sekaisin. Tämä seos voi jäädä hieman murumaiseksi, mutta tärkeintä on, että voi ei ole kulhossa enää palasina, vaan hyvin sekoittuneena tomusokerin joukkoon. Kaavi vaniljatangon siemenet joukkoon ja lisää tuorejuusto, vatkaa nopeasti sileäksi massaksi. Pursota tai lusikoi täytettä jäähtyneille leivoskuorille ja laita toinen kuori täytteen päälle. Lopuksi voit halutessasi siivilöidä tomusokeria leivosten päälle. Säilytä täytetyt leivoksen jääkaapissa.

7 kommenttia:

  1. Näyttääpäs ja kuulostaapas hyvältä! Pakko kuitenkin kysyä tuosta täytteen tekemisestä, että voisikohan tuorejuuston korvata jollain maidottomalla tuotteella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytettä voi varioida ihan oman mielen mukaan. Jossakin olen nähnyt ohjeen, jossa täytteeksi sulatettiin vaahtokarkkia ja tuon tuorejuuston voi kyllä korvata jollakin rakenteeltaan vastaavalla maidottomalla tuotteella (nyt en vain valitettavasti suoralta kädeltä osaa nimetä mitään tiettyä tuottetta testaamatta).

      Poista
  2. Namii..Minä myös olen jälkijunassa, koskaan edes maistanutkaan saati leiponut. Nyt tekisi kyllä mieli kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä äkkimakeita herkkuja siksi pitikin keventää hieman tuota täytettä tuolla tuorejuustolla :) Kannattaa kokeilla, näitä voi varioida ihan loputtomiin.

      Poista
  3. Njaah pitäsköhän tätäkin kokeilla kun niin helpolta vaikuttaisi ��

    VastaaPoista
  4. Pystyyköhän täytettyjä pakastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa pakastaa mieluummin pelkät kuoret ja täyttää vasta sitten kun pistää tarjolle. Täyte voi kärsiä pakastuksesta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...