lauantai 21. kesäkuuta 2014

Pannukakku Farinan lettujauhosta



Vuohelan herkku lähetti minulle testattavaksi heidän Farina -tuotesarjan jauhoja. Tällä kertaa testasin lettujauhoseosta, josta tein lettujen sijasta pannukakkua ja toimii kyllä mainiosti myös pannareihin tämä jauhoseos. Jauhoseos on riisijauhoa, sokeria, suolaa ja ksantaania, eli ainekset ovat hyvin yksinkertaiset ja tämä sopii myös maissi- ja peruna-allergisille. Pannukakku  kupli todella upeasti uunissa jopa ilman leivinjauhetta. Tätä kannattaa kokeilla!


Huom. lettujauhoseos-pakkauksessa on kaksi jauhopussia, ohjeen mukaiseen annokseen tarvitset vain toisen jauhopusseista!

Ohje:
4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl ruokaöljyä

(pinnalle halutessasi muutama pieni voinokare)

Sekoita jauhoseos maidon joukkoon, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan ruokaöljy ja anna taikinan turvota 10 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja lisää pinnalle halutessasi voinokareet. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pannukakku on saanut sopivasti väriä pintaansa.
Kyllä kuplii! :)

2 kommenttia:

  1. Eikös tuo turvotusaika ole paketin kyljessä olevassa ohjeessa 30 minuuttia? Siis lettutaikinalle. Olen turvottanut pannukakkutaikinankin sen 30 minuuttia, vähintään. Ja hyvä tuli. Tai siis itse en maistanut, kun tein sen pojalleni, ja käytin tavallista maitoa, jota oma vatsani ei kestä. Mutta pojalle maistui. Pieni poika ei jaksanut syödä kaikkia samana päivänä, joten laitoin loput pakasteeseen. Sieltä sitä piti käydä jo seuraavana päivänä hakemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muunsin nestemäärää aika näppituntumalla, enkä edes sitten katsonut, mitä pakkauksessa sanottiin turvottamisesta :) Turvotin taikinaa sen aikaa, että se näytti sopivan paksulle ja hyvin toimi myös tuolla lyhyemmällä turvottamisella.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...