perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pulled pork -leivät karamellisoidulla sipulilla



Pulled pork eli suomeksi nyhtöpossu on jo vanha hitti blogimaailmassa, mutta minähän tulen näihin trendeihin aina vähän jälkijunassa, joten meillä tätä tehtiin vasta nyt. Kastikevaihtoehtoja tähän on monia, itse päädyin hapanimelään versioon, jonka varioin netistä löytämien ohjeiden pohjalta omaan makuun (ja kaapista löytyviin raaka-aineisiin) sopivaksi. Jos laiskuus iskee, voi kastikkeena käyttää myös kaupan BBQ-kastikkeita. Possun paistaminen kestää kauan, mutta aktiivista valmistamista tämä ei vaadi paljoa (se possuhan kypsyy siellä uunissa ja samalla voi tehdä kaikkea muuta). Periaatteessa possun voisi hyvin jättää kypsymään yön yli leivinuunin jälkilämpöönkin, kunhan vain laittaa astiaan kannen, ettei kosteus pääse haihtumaan liikaa ja possusta tule kuivaa.

Ohje:


Liha ja kastike:
1 kg porsaan suolalapaa
1½ dl gluteenitonta sweet chili –kastiketta
½ dl gluteenitonta soijakastiketta
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl fariinisokeria
1½ dl tummaa siirappia
1 tl valkosipulijauhetta
Pippuria
Suolaa

Laita porsaan suolalapa korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita liha 150 asteiseen uuniin ja anna kypsyä 5 tuntia. Paiston aikana voit valella lihapalaa muutaman kerran siitä irronneella nesteellä.

Kun liha on kypsää, nosta se jäähtymään. Revi hieman jäähtynyt liha haarukoilla  hienojakoiseksi. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla mieluisaksi. Kaada kastike lihan joukkoon ja sekoita.

Karamellisoitu sipuli:
40 g voita
5-6 sipulia
4 rkl fariinisokeria
4 rkl balsamicoa
1 dl vettä
Mustapippuria
Suolaa

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita voissa pannulla, kunnes ne muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Lisää sokeri, balsamico ja vesi, anna hautua vielä 10-15 minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.


Paahda leipäviipaleita kevyesti. Kasaa leivät laittamalla leivän päälle ensin possua ja sitten sipulia. Nosta toinen leipäviipale päälle kanneksi. Tarjoile salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...