sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkakku



Vielä minä joku päivä opin vatkaamaan kerman sellaiseksi juuri sopivan pehmeäksi kauniisiin pursotuksiin... Tai sitten pitäisi vain vispikerman sekaan muistaa aina lorauttaa sitä Flora vispiä. Mutta joka tapauksessa tällainen äitienpäiväkakku matkusti anoppilaan. Välissä mansikkahillo ja kerma-rahkaseos, päällys ihan vain vispikermaa ja koristeena oikeat kukat (varsiin kääritty pätkä foliota). Kakkupohja tehty tällä kertaa Schärin Mix C -jauhoseoksesta alla olevalla ohjeella. Ohje mukailee käytännössä sitä "kaikkea saman verran" -kakkupohjaa, mutta tässä se vielä deseiksi muunnettuna, jolloin ohje on helpommin ymmärrettävissä aloittelijoillekin. Ohjeessa mukana oleva pieni leivinjauhemäärä takaa kakun kohoamisen.

Gluteeniton kakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta

voita/margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka pohjalle on asetettu leivinpaperia. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kokeile kakun kypsyys tikulla. Ohje on sopiva pieneen, vetoisuudeltaan noin 1,2 - 1,5 litran kakkuvuokaan.


Kakkupohja Schärin Mix C -jauhoseoksesta

5 kommenttia:

  1. Upea koristelu! HIenosti on kerma pursotettu, ei mitään vikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vähän liian kovaksi meni kerma, niin pursotuksessa on pientä rakeisuutta, joka omaa silmää häiritsee.

      Poista
  2. Kaunis ja kesäinen koristelu kakussa. Olet mestari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämmöiset ihan peruskermakakut onnistuvat kyllä, niitä on tullut harjoiteltua. Sokerimassalla ja marsipaanilla päällystäminen onkin sitten ihan vierasta ainakin vielä :)

      Poista
  3. Hei! Mikä pursotus? Onko nuo erillisiä kiehkuroita vai samaa pötköä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...